Marketlerde fiyatlarla böyle oyun oynayıp, vatandaşın aklıyla alay ediyorlar!

Marketlerde fiyatlarla böyle oyun oynayıp, vatandaşın aklıyla alay ediyorlar!
Vatandaşlar alışveriş yapmakta zorluk çekerken market reyonlarındaki aldatıcı indirimler ise sık sık gündeme geliyor. Son olarak Onur Market reyonlarında satışa sunulan, bulaşık tabletinin fiyatına önce zam yapıldı, daha sonra 'indirim' adı altında, son fiyat üzerinden %4 zamlı olarak satışa sunuldu.

Marketlerdeki fiyatlar artış gösterirken, sahte indirimlerle ilgili, etiket oyunu da hız kesmiyor. Son olarak Onur Market'te Fairy marka bulaşık makinesi tabletinde yapılan indirimin iç yüzü ortaya çıktı. Bulaşık kapsülünün 32,99₺ olan fiyatı sadece 5 günde %30 zamlanarak 42,99₺'ye yükseliyor. Daha sonra fahiş fiyattan satılmayınca da 42,99₺'den 34,39₺'ye %20 indirimli olarak kampanya yapılıyor. Bu sahte 'indirimde' ise markete özgü olan 'onur kart' kullanımı şart koşuluyor. Yani söz konusu ürün esasında son fiyat üzerinden ürün %4 oranında zamlanmış oldu. 

ÖNCE FİYAT YÜKSELTİP, SONRA...

Bir çok üründe benzer aldatıcı indirimler yapılıyor. Önce ürünün fiyatı yükseltiliyor daha sonra yine ürünün normal fiyatının üstünde satışı gerçekleştiriliyor. 

22-016.jpg


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar