Mardin'de PKK'lı 3 terörist eylem hazırlığındayken yakalandı!

Mardin'de PKK'lı 3 terörist eylem hazırlığındayken yakalandı!
MARDİN polisi ve MİT aldığı ihbarlar ve tespitler sonucu eylem hazırlığı yapan 3 kişiyi yakaladı. 1’i Türk vatandaşı olan 3 terörist, tutuklandı.

Eylem hazırlığındaydılar! MİT...

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile MİT Başkanlığı’nın yaptığı istihbari çalışmalar sonucu büyükşehirlerde eylem hazırlığında olduğu belirlenen PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütü üyelerinin yasa dışı yollarla patlayıcı ve bomba materyalleri ile Türkiye’ye girdiğini tespit etti.

Takibe alınan teröristler operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan 3 şüpheli, Mardin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

pkklilar-bu-kez-esofmanda-patlayici-fitili-sigarada-bomba-atesleme-kapsulu-ile-yakalandilar-9488-dhaphoto1.jpg

EŞOFMAN ALTINDA ‘CANLI BOMBA’ 


Polisin yaptığı aramada Suriye uyruklu 2 kişinin üzerinde bulunan sigara paketlerindeki sigaraların içine gizlenmiş halde bomba ateşlemekte kullanılan, el yapımı 11 elektrikli kapsül ele geçirildi. 2 şüphelinin giydikleri eşofman altının lastik kısmına saklanmış halde, canlı bomba örgüt üyelerinin kullandığı saniyeli ve infilaklı 2 patlayıcı fitili ele geçirildi.

Türk vatandaşı olan örgüt üyesinin üzerinde yapılan aramada ise tuzaklama, sabotaj ve bomba yapımıyla ilgili bilgilerin yer aldığı belgeler, bomba eğitimi aldıkları ve bombaların patlatma anlarında çekilmiş videoların yer aldığı dijital materyaller ele geçirildi.

pkklilar-bu-kez-esofmanda-patlayici-fitili-sigarada-bomba-atesleme-kapsulu-ile-yakalandilar-9488-dhaphoto6.jpg

TUTUKLANDILAR

Mardin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından PKK terör örgütü üyesi 3 kişi, adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından 3 terörist çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar