Mardin ve Kırıkkale'de 'fahiş fiyat' denetimi

Mardin ve Kırıkkale'de 'fahiş fiyat' denetimi
Son yapılan araştırmalara göre, psikolojik destek almak için başvuranların çoğunda yalnız kalma korkusu olarak tanımlanan 'monofobi'ye rastlanıyor. Uzmanlar monofobiye giden yolda ortaya çıkan küçük belirtilere dikkat çekerek uyarıyor: Bu işaretler hastalığın gelişmeye başladığının habercisi.

Mardin Ticaret İl Müdürlüğü ile belediye ekipleri ve Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, döviz kurundaki düşüş sonrası fahiş fiyatla ürün satılmasını engellemek için başta zincir marketler olmak üzere birçok iş yerinde denetim yaptı.

MARDİN'DE 'FAHİŞ FİYAT' DENETİMİ

Mardin Ticaret İl Müdürlüğü ile belediye ekipleri, döviz kurundaki düşüş sonrası fahiş fiyatla ürün satılmasını engellemek için kentte basta zincir marketler olmak üzere birçok iş yerinde denetim yaptı.

Ticaret İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, döviz kurundaki düşüşün etiketlere yansıyıp yansımadığını kontrol etmek için kasap, lokanta, fırın ve zincir marketlerde denetim yaptı. Denetimlerde, başta gıda olmak üzere ürünlerin son kullanma tarihleri ve fiyat listeleri kontrol edildi. Ürün fiyatlarının ne zaman değiştiği ve raf ile kasa fiyatları arasında fark olup, olmadığı incelendi. Denetimlere Ticaret İl Müdürü Mustafa Aydın ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kinyaz Köle de eşlik etti.

'CEZALANDIRMAKTAN ÇEKİNMİYORUZ'

Denetim sonrası açıklama yapan Ticaret İl Müdürü Mustafa Aydın, "Haftanın 5 gününde kasapları, fırınları, lokantaları ve marketleri denetliyoruz. Tüketiciyi kandırmaya yönelik, aldatmaya yönelik bir durum söz konusu olduğunda, raf ile kasa fiyatı arasında bir uyumsuzluk olduğunda ya da alış fiyatına çok aşırı kar koyduklarında, fahiş fiyat tespiti ile tutanaklarımızı tutuyor ve bu konuda cezalandırmaktan çekinmiyoruz. Halkımızın aldatılmaması, kandırılmaması, kendilerine fahiş fiyattan ürünlerin satılmaması ile ilgili gerekli tedbirleri beraber alıyoruz. Bütün Türkiye'de bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Ticaret Bakanımızın da açık talimatları var. Tüketiciye pahalı ve fahiş fiyattan ürün satılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda kararlıyız" dedi.

Vatandaşlardan Ali Aktay da fiyatların şu anda da çok yüksek olduğunu belirterek, "Yüksek buluyoruz ama yöneticilerimiz araya girmişler. İnşallah, bir şeyler yaparlar da biraz fiyatlar uygun olur. Vatandaş da rahat eder" diye konuştu.

KIRIKKALE'DE 'FAHİŞ FİYAT' DENETİMİ

Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, döviz kurundaki düşüşün ardından marketlerde fiyat farkını tespit etmek için denetim yaptı.

Kırıkkale'de Ticaret İl Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, döviz kurundaki düşüşün fiyatlara yansıyıp yansımadığını tespit etmek için marketlerde denetim yaptı. Denetimde çay, şeker, un, yumurta, tavuk, pirinç, peynir, süt ve yağ gibi ürünler başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinin hem fiyatları hem de gramaj değerleri incelendi. Etiket fiyatı ile kasadaki fiyat farklılığını inceleyen ekipler, haksız fiyat uygulandığı belirlenen ürünlerden dolayı market ve işletmeler hakkında tutanak tuttu. Tutanakların Ticaret Bakanlığı'na gönderileceği ve yapılan incelemelerin ardından iş yerleri hakkında işlem başlatılacağı belirtildi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar