Mansur Yavaş'tan dikkat çeken çağrı

Mansur Yavaş'tan dikkat çeken çağrı
ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da faaliyet gösteren 565 STK’ya, “2021 bütçemizi birlikte hazırlayalım” çağrısı yaptı. STK’ların kaynak ayrılmasını istedikleri projelere ilişkin görüşlerini, belediyenin internet sitesi üzerinden iletebileceği bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent’teki 565 sivil toplum kuruluşuna mektup göndererek, “2021 mali yılı bütçemizi birlikte hazırlayalım. Kaynakların paylaşımı ve kaynak ayrılmasını istediğiniz projelerinizi görüş ve önerilerinizle birlikte bizimle paylaşın” dedi.

Bütçe hazırlık çalışmalarına katılmak isteyen STK’ların, belediyenin internet sitesi üzerinden Mali Hizmetler Daire Başkanlığına görüşlerini iletebileceği bildirildi.

ABB Başkanı Yavaş’ın demokratik yönetişim kültürünün yaygınlaşması amacıyla Başkent’teki 565 STK’ya gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak katılımcılık saydamlık ve hesap verme sorumluluğu kavramlarını yönetim anlayışı olarak kabul ediyor, gelişmesi ve kurumsallaşması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nitekim stratejik plan, performans planları, bütçeler yanında bütçe uygulama sonuçlarını da düzenli olarak internet sayfamızdan paydaşlarımızın bilgisine sunarak saydamlık ve hesap verme sorumluluğu açısından önemli bir adım atmış bulunuyoruz.”

'KARARLARI ORTAK AKILLA ALMAK İSTİYORUZ'

Üniversitelerden meslek kuruluşlarına kadar birçok paydaşa çağrıda bulunan Başkan Yavaş, 2021 mali yılı bütçesinin kullanımına ilişkin her türlü görüş ve öneriye açık olduklarını şu sözlerle anlattı:

“Sınırlı bütçesel kaynakların hangi önceliklere göre nasıl kullanılacağının planlanmasına kamu kurumları, meslek kuruluşları, üniversiteler, STK’lar, vatandaşlar gibi yerel hizmetlerden yararlanan bütün paydaşların katılmasını temel yönetim anlayışı olarak kabul ediyoruz. Katılım süreci belediyemiz ile paydaşlarımız arasında ilişkilerin gelişmesine, Başkentimizin geleceğini ilgilendiren önemli kararların ortak akılla alınmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar