Mansur Yavaş: Şuan önceliğimiz öğrencilerimiz

Mansur Yavaş: Şuan önceliğimiz öğrencilerimiz
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, üniversite için Ankara'ya gelip barınma problemi yaşayan öğrencilerin geçici konaklamalarını sağlıyor. Belediyenin bu hizmetine 3 günde 6000 başvuru yapıldı.

"Şuan önceliğimiz öğrencilerimiz"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, öğrenciler için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yavaş, üniversiteyi kazanarak Ankara'ya gelen öğrencilerin en temel ihtiyaçlarının başında yer alan barınma sorununu çözmek için Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarını seferber etti.

Ankara’ya üniversite okumak için gelen ancak kalacak yer sorunu yaşayan öğrencilerle Konferans Salonu’nda bir araya gelen Yavaş, “İnşallah kimseyi açıkta bırakmayacağız. Belediyenin diğer işlerini bir kenara bıraktık önceliğimiz öğrencilerimiz” dedi.

3 GÜNDE 6 BİNDEN FAZLA BAŞVURU YAPILDI

Geçici konaklama işlemleri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Zabıta Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülürken, 3 günde 6 binden fazla başvuru yapıldığı bildirildi. Yoğun talep üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, AŞTİ’de karşıladığı birçok öğrencinin dışında Başkent 153 üzerinden başvuruda bulunarak Ankara’ya gelen öğrencileri Konferans Salonu’nda ağırlayarak kayıt işlemlerini yapıyor. Öğrenciler; Şefkat Evleri, kiralanan otel ve yurtlara Büyükşehir Belediyesinin araçlarıyla götürülerek yerleştiriliyor.

Konferans Salonu’nda öğrenci ve velilerle sohbet eden Yavaş, okumaya gelen ve barınma sorunu olan öğrencilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

'BELEDİYEMİZ SİZİN ANNE VE BABANIZDIR'

“Ankara’daki bütün oteller, yurtlar veya yurt olabilecek yerlerin hepsine ulaşmaya çalışıyoruz. Belediyemizin elinde olan yerleri de tamamlamaya çalışıyoruz. İnşallah kimseyi açıkta bırakmayacağız. Gençlerimizle bundan sonra da irtibatta olmaya devam edeceğiz. Çünkü belediye bir şehrin hem annesi hem de babasıdır. Anne ve babalarınız bizlere emanet etti sizleri. Bundan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi de sizin anne ve babanızdır. Sadece yurt, barınma sorunu değil bundan sonra eğitim hayatınızda da herhangi bir sıkıntı yaşarsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Biz gençlerden sadece başarı bekliyoruz. Sorun giderilinceye kadar çocuklarımızın sıkıntılarıyla ilgileneceğiz. Buradaki hiçbir arkadaşımız başka işle ilgilenmiyor. Belediyenin diğer işlerini bir kenara bıraktık önceliğimiz öğrencilerimiz.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar