Mansur Yavaş: "Bu belediyede artık hukuk ne diyorsa o"

Mansur Yavaş: "Bu belediyede artık hukuk ne diyorsa o"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Artık böyle talimat verme, eski alışkanlıklar yok bu belediyede. Bu belediyede artık hukuk ne diyorsa, kentin yararına ne gerekiyorsa o yapılıyor dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Halk TV'de İrfan Değirmenci'nin sorularını yanıtladı.

Sinan Aygün'ün, hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş, "Bunun arkasında iki kişi var. Biri bu kararları alan belediye yönetimi ve başkanı, o da savcılığa bunların hesabını verecek yakında" ifadelerini kullandı.

Artık Ankara'da eski alışkanlıkların olmadığını belirten Mansur Yavaş, "Ankaralının parası harcanırken daha ucuza daha kaliteli yapılması için açık ihalenin çok daha fazla faydasını görmeye başladık. Artık böyle talimat verme, eski alışkanlıklar yok bu belediyede. Bu belediyede artık hukuk ne diyorsa, kentin yararına ne gerekiyorsa o yapılıyor" dedi.

Başkan Yavaş'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"Biz şeffaflık bağlamında yaptığımız işleri Ankaralılara duyuracağımızı belirtik. Geldik dosyaları inceledik, sadece eben değil,Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hangi partiden olursan olsun, bu geçtiğimiz 8 ay içerisin hiçbir rant işini geçirmedik. Bu benim seçimde söylediğim söylemlerle örtüşmüş durumda. Dolayısıyla haksız kazancı elde edilmesini engellemek için bunu oldukça sürekli dillendiriyoruz. Bununla açık ihlallerle başladık. Bu bağlamda tüm ihalelerimiz açık bir şekilde yayınlanır. Eksiden maalesef böyle değildi."

"ARTIK HUKUK NE DİYORSA O"

"Ankaralının parası harcanırken daha ucuza daha kaliteli yapılması için açık ihalenin çok daha fazla faydasını görmeye başladık. Artık böyle talimat verme, eski alışkanlıklar yok bu belediyede. Bu belediyede artık hukuk ne diyorsa, kentin yararına ne gerekiyorsa o yapılıyor."

"İlk önce zihniyet değiştirdik ve halkın istediği yapan bir belediye olarak ortaya çıkmaya başladık. İmardan dosyalar geçmiyor ve eksi dosyaları inceliyorsunuz.  Söz konusu dosyada özellikle ele aldığımız dosya değil"

"Mahkeme kararını incelediğim zaman buraya yüksel emsal verilirse trafiği felç edersiniz diyor. Neden buna izin vereyim? Daha yakın zamanda bu talep, bu karar el birliğiyle reddedildi."

"Burası iki ayrı parçayken birleştirilmiş. Avukat mahkeme kararını duyurmamış inşaatın devam etmesini sağlamış Yetmemiş, Avukat, iki ayda yüzde 30 olan inşat seviyesi yangından mal kaçırır gibi yani yıkılmasın diye yüzde 60‘a çıkarmışlar. Kazanılmış hak olsun. Avukata bakıyorsunuz hem belediyenin, hem şirketin hem de Sinan Aygün'ün avukatı. Bütün bunlar olurken kendi şirketleri için temyiz edin diyorlar. Biz bunları yapmayacağız. En son verilen mahkeme kararı, ruhsatın verilme kararıdır. Neden mühürleyemedik çünkü mahkeme kararı bizden gizlenmiş."

"Bu tamamen hukuksuz yangından mal kaçırır gibi bu şekilde devam edeceklerini sanıyorlar"

"ALLAH AYAKLARINA DOLADI"

"Sadece rant için 3-5 oda ve fazla kat yapmak için şehrin belediye başkanını kalkıp haksız para almak, 3 kuruş için hayatında hiç haram para almamış bir insanı bu şekilde nasıl karalarsınız? Allah ayaklarına dolaştırdı"

"MELİH GÖKÇEK HESAP VERECEK"

"Bu olayın arkasında AKP ve MHP durmuyor. İYİ Parti ve CHP zaten bizim arkamızda ve destekliyor. Bu olayın arkasında iki kişi var Ankara’da hesap vermesi gereken. Birisi bu kararları alan belediye yönetimi ve başkanı. O da yakında savcılığa gidecek"

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar