Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ömer Erbıyık

Ömer Erbıyık

Baktığım Yerden

Malum kesimin bir anda ordu seviciliği tuttu

Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kumpas davaları döneminde insani değerlerden uzaklaşmış, ordumuza saldırmayı, itibarsızlaştırmayı "kendilerine görev edinmiş" bir çok kişinin bugün insani değerlere soyunmuş gözükmesine, ordu seviciliğine şaşırmamak mümkün değil.

***

Şimdi geçmişe bir gidelim.

Güzide ordumuza, komutanlarına, subaylarına yapılan çirkinliklere, iftiralara sadece özet olarak bir bakalım.

***

Tarih: 04 Temmuz 2003

Irak'ın kuzeyinde Süleymaniye kentinde karargâh kurmuş bulunan bir binbaşı komutasındaki 11 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun başına ABD askerlerince çuval geçirilmişti.

"O çuval ordu nezdinde Türk Milleti'nin başına geçirilmiştir."

Bu çuval olayı asla tesadüf olamaz.

Bu çuval olayını ABD, içimizden kimlerle birlikte tezgahlamış olabilirdi sizce?

Muhalefet bu çirkin olay için ABD'ye nota verilmesini istemişti.

İktidar tarafından ne denmişti o günlerde;

"Ne notası, müzik notası mı?"

***

İyi de;

Türkiye Rıza Zarrab konusunda ABD'ye 2 kez nota verdi.

Rıza Zarrab ordudan daha mı değerli idi?

Evet;

Irak'ta ABD askerlerince ordumuzun başına çuval geçirilip bütün dünyanın gözü önünde itibarı ayaklar altına alındığında peki neredeydiniz?

***

Ordunun cami bombalayacağı, millete ateş açacağı yalanı yayıldığında, yayanlara siyasi irade tarafından her türlü imkân sağlandığında neredeydiniz?

***

Ordumuzun güzide subayları için;

 "cami bombalayan, dinsiz katiller sürüsü, fuhuşçu casuslar." iftiralarını gazetesinde manşete taşıyan, o ordu ve asker düşmanı kişinin babası öldüğünde o kişiye taziye mesajları göndererek;

 "Duydukları acıyı yürekten paylaşanlar" olduğunda neredeydiniz?

***

Besleme takımı yandaş gazeteciler;

"Balyoz davası Nazilerin yargılandığı Nürnberg mahkemeleri gibidir. Komuta kademesi komple imha edilmeli, yargı önüne çıkarılmalıdır." diye yazarak orduya iftiralar savururlarken neredeydiniz?

***

Türk Ordusu'nun şerefli subaylarını, komutanlarını sırf aşağılamak için yandaş kanalların naklen yayınları eşliğinde şafak vakitleri komutanlar yaka paça evlerinde "göz altına alınırlarken, onur intiharları gerçekleşirken" neredeydiniz?

***

TSK'yı hedef alan bir çok yalan ve aşağılayıcı haberler hemen hemen her gün FETÖ'cü ve de yandaş medya manşetlerinden verilirken, Ordumuz ve generallerimiz hakkında 7/24 "iftiralar" ekranlarda besleme medya mensuplarınca ağızlardan köpükler saçılarak atılırken, "kısacası ordumuza karşı yandaş medya üzerinden psikolojik harekât yürütülürken" neredeydiniz?

***

Hatta devletin televizyonunda dahi bu konuyla ilgili "milletin sağlıklı düşünmesini engelleyecek" haberler yapılırken neredeydiniz?

***

Mahkemelerde Fetö'cü hâkimler, savunma yapan komutanları, subayları "Çok uzatmayın" diyerek azarlarken, kumpas öncesi gizli tanık uygulaması "bir plan dahilinde" uygulamaya konurken, PKK'lı teröristleri tanık, ordu mensuplarını sanık yapan bu "fetöcü alçak hâkimler malum kesim tarafından ayakta alkışlanırken" neredeydiniz?

***

Kumpas davaları sürerken;

"İyi ki bu orduyla savaşa girmemişiz."

"Türkiye bağırsaklarını temizliyor."

diyene bir tek laf etmeyenler.

Sahi neredeydiniz?

***

Güzide ordumuzun tarumar edilmesine;

"Vesayet sona eriyor" diyerek destek olunurken neredeydiniz?

***

Kumpas davası hâkimleri bu davalarda "kararlarını  cesaretli bir şekilde verebilsinler" diye, aleyhlerinde açılacak muhtemel tazminat davalarıyla ilgili;

"Tazminatların devletçe ödemesi" şeklinde "yasal düzenleme" yapıldığında neredeydiniz?

***

Askerine, ordusuna sahip çıkanlara Silivri kapılarında, hem de o soğuk havalarda tazyikli su sıktırıldığında neredeydiniz?

***

O süreçte binlerce liyakatli, yetişmiş tecrübeli subay ve komutan ordudan ayrılmak zorunda bırakıldılar.

Çünkü Türk Ordusu'nun bir çok subayını, komutanını terörist ilan etmişlerdi.

Karadeniz'de, Ege'de, Akdeniz'de en güçlü donanma Türk Donanmasıydı.

Donanmamız dağıtılırken, savaş pilotlarımız esir alınırken, İstifaya zorlanırken, Hava Kuvvetleri'nde pilot açığı oluşurken, ordumuzun "hem disiplin  hem de savaş gücü" ciddi oranda zafiyete uğratılırken neredeydiniz?

**

Twitter hesabından;

 "Bizim askerlerin eşleri  de Marif Takvimi'nde soyunsun" şeklinde yandaş bir gazeteci tarafından paylaşım yapılarak ordu mensupları ve eşleri aşağılanırken neredeydiniz?

***

Yine başka bir yandaş gazeteci Twitter hesabında PKK terör örgütü ile mücadele eden ordumuz için;

"TSK, gerçekten Peygamber Ocağı olsaydı arife günü kan döker miydi?" şeklinde ordu mensuplarının mücadele azmini kıracak paylaşımı yaparken neredeydiniz?

***

"Türkiye'nin en geri, en hantal, en akıl dışı, en geleneksel bürokratik kurumu Türk Silahlı Kuvvetleri'dir"

"Türk subaylarında iki ilgi alanı vardır: Siyaset ve borsa". diyerek yalan ve iftiralarda bulunan, güçlü ordumuzu güçsüz göstermeye çalışarak düşmanları sevindirmeye ve ordumuzu itibarsızlaştırmaya çalışan yandaş kalem bu ifadeleri sarf ederken neredeydiniz?

***

"Fuhuş ve casusluk" suçlamasıyla Türk Ordusu en alçak ifadelerle aşağılanırken neredeydiniz?

***

Fetö'cü generaller terfi ettirilip Atatürkçü, yurtsever, demokrasiye bağlı komutanlar tasfiye edilirlerken, ordunun kritik komuta yerlerine YAŞ kararları ile Fetöcü komutanlar getirilirken, görev, makam ve rütbe verilmesinde;

"Liyakat değil ,sadakat aranırken" dolayısıyla 15 Temmuz hain kalkışmasına zemin hazırlanırken neredeydiniz? (Devam edecek.)

                                

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları