Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Mahkemeye vereceklerimin listesi

2022 senesi sonunda mahkemeye verme ihtimalim yüksek olan kesimleri şimdiden açıklıyorum. Astrologlar, cinsel tercihi farklı olanlar, muhalifler vs.

Astrologlar, 2022 yılında çok enteresan şeyler olacağını, iyi ve olumlu düşünenlerin düşündüklerinin en az 10 katı ile ödüllendirileceklerini, kötü düşünenlerin de o oranda cezalandırılacaklarını söylüyorlar.

Bakın, ben Sayın Nebati'nin "Gözlerime bakın" demesinden sonra evin her tarafına fotolarını yerleştirdim. Sabah uyandığım ilk andan evde olduğum, yattığım son ana kadar sürekli olarak gözlerine bakıyorum.

Bunca iyi niyete rağmen eğer beni göz doktoru diploması ile ödüllendirmezlerse vallahi o astrologları mahkemeye vereceğim.

Ama hemen hatırlatayım. Ben normal tıp fakültesi mezunu olanın, sonra da göz konusunda ihtisas yapan birinin göz doktoru diplomasını istemiyorum. Benim istediğim Fahri Göz Doktoru Diploması.

Nedenine gelince, biliyorsunuz Suriye Devlet Başkanı Esad da göz doktoru. Normal göz doktorlarının durumu değişken oluyor. "Kardeşim Esad" iken "Hain Esed" olabiliyorlar. O yüzden ben diplomanın "Fahri" olanını istedim ki şu an yandaşı olduğum partiyle terse düşersem en azından bana "Fahri" demezler. Zaten adım da Fahri değil.

Bir diğer konu da şu; Sayın Erdoğan, Sayın Kılıçdaroğlu'na bir yayın sırasında "Adam mısın?" dedi. Ben de kendisinden güç alarak, bana muhalif olan erkeklere "Adam mısın?" diyeceğim, bayan olanlara da "Kadın mısın?" diye çıkışacağım.

Ha, olur da bana muhalefet edenler cinsel tercihi farklı kişilerden olursa, onlara nasıl hitap edeceğimi bilmediğinden, kısa yol olarak onları mahkeme koridorlarında sürüm sürüm süründüreceğim.

Elektriğe zam geldiği için karanlığı veya geceyi değil de, iktidarımı eleştirenleri de mahkeme dosyaları arasında gezdireceğim.

Doğal gaz fiyatlarına zam geldiğinde soğuğa tepki göstermek yerine masum iktidarıma göndermede bulunanları da duruşma salonlarının müdavimi yapacağım.

Yandaş bir gazetenin "Kış aylarında soğan ekmek yerseniz bağışıklık sistemi güçleniyor" diye yaptığı habere "Bunlar kafayı peynir ekmekle yemiş" diyen muhalifleri de "Soğanın aklına peynir sokmak" suçlamasıyla adalete teslim etmezsem bana da şey demesinler, sahi ne demesinler?

Ben körü körüne bir yandaş değilim, benim de gözüm görüyor gerçekleri. İktidarımın kaşıkla verdiği zammın kepçeyle geri alındığını elbette görüyorum ama benim derdim bunu sadece iktidarıma yükleyenlerde. Bu gelir gider dengesinde asıl açgözlü olanın kepçe olduğunu ve buna en çok sevinen kişinin de kepçe operatörü Muittin olduğunu bilmesine rağmen suskun kalan muhalifleri de Adliye Sarayı binalarının sakinleri yapacağım.

Özetle, bu sene çok kararlıyım. Hele bir beklentilerim gerçekleşmesin vallahi konuyu Avrupa Yüksek Adalet Divanı'na taşıyacağım.

Not 1: Divan yoksa çekyat da olur.

Not 2: Yazımın başında mahkemeye vereceğim kesimleri belirtirken, en sonda vesaire anlamında "vs" yazdım.

"Vs" kimdir/kimlerdir bilmiyorum yeni doğan bebelere "Vs" veya "Vesaire" adı  konmasına izin vermeyen nüfus müdürlüklerini de mahkemeye vereceğim!

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları