Mahkemenin Ece Erken'i ihbar ettiği iddia edilmişti: Avukatından açıklama geldi

Mahkemenin Ece Erken'i ihbar ettiği iddia edilmişti: Avukatından açıklama geldi
Ece Erken'in avukatı, müvekkilinin sahte belge nedeniyle 'mahkemece savcılığa ihbar edildiği' iddia edilmişti. Ece Erken'in avukatı konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak Erken'e belgenin sosyal medyadan geldiğini söyledi.

Ece Erken daha önce Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun boşandığına dair bir belge yayınlamıştı. Mahkemenin böyle bir karar verilmediği gerekçesiyle Ece Erken'i savcılığa şikayet ettiği iddia edildi.

Bu iddialar üzerine Ece Erken'in avukatı Mete Menekşe bir açıklama yayınladı.

İşte o açıklama:

"Müvekkilim Ece Erken'in sosyal medyada yer alan 'Mahkemece savcılığa ihbar edildiği' iddiaları hakkındaki açıklamamızdır.

Bugün gerek sosyal medyada gerekse birçok mecrada müvekkilim Ece Erken'in mahkemece savcılığa ihbar edildiği iddiası hakkında çok fazla haber yer alması sebebiyle işbu açıklamaya gerek duyulmuştur.

Konu içerisinde bahsi geçen evrak müvekkilime sosyal medya üzerinden gönderilmiş olup müvekkilim kendisine gönderilen bu evraka itimat ederek yayınlamıştır.

Bunun yanı sıra bahsi geçen evrakın altında bulunan ve bir çok mecrada yayınlanan UYAP isimli programa dair kodun; değil müvekkil tarafından, bilişim uzmanlarınca dahi üretilebilme imkanı bulunmamaktadır. Bu kod sadece UYAP isimli ve Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan programa ulaşabilmek amacıyla program tarafından üretilebilen bir koddur. Bu durum dahi söz konusu evrakın müvekkilimizce hazırlanabilme imkanının olmadığını açıkça gözler önüne sermektedir.

Öte yandan müvekkilim Ece Erken'in savcılığa ihbar edildiği hususu da tarafımızca medyadan duyulmuş olup konu hakkında müvekkilime yapılmış resmi bir tebligat bulunmamaktadır. Söz konusu olay şuan iddia halindedir. Ancak bu iddianın doğru olduğu bir an düşünülse dahi daha konunun muhattabının haberi olmadan medya organlarının nasıl haberdar olduğu hususu manidardır. Bu konu eğer doğru ise medya organlarının nasıl haberdar olduğu konusunda ilgililer hakkında, eğer iddia yalan ise bu iddiayı haber yapan medya organı hakkında gerekli şikayetler tarafımızca yapılacaktır.

Yine bir an için bu İddianın gerçek olduğu düşünülse dahi bu hal olağanüstü veya müvekkilime has bir durum olmayıp TCK'nın 279. maddesine istinaden kamu görevlilerince mecburen yerine getirilmesi gereken bir durumdur.

Hal ve durum böyle iken sanki müvekkil aleyhine olağanüstü bir hukuk süreci başlatılmış gibi lanse edilmesi, müvekkilimin tanınmış bir kişi olmasından kaynaklanmaktadır.

Şu an tarafımıza resmi bir tebligat yapılmamış olan bu husus tarafımızca takip edilmekte olup, kamuoyunun yanlış yönlendirilmemesi adına kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar