Mahkemeden yemek programları hakkında karar!

Mahkemeden yemek programları hakkında karar!
TV8'in sahibi Acun Ilıcalı ile Fox TV arasındaki format krizinde mahkemeden formatlar aynı kararı çıktı. Acun ılıcalı şimdi de Fox TV'deki yayının kaldırılması için harekete geçiyor.

FOX  ile TV8'in sahibi Acun Ilıcalı arasında geçtiğimiz yıl başlayan format krizinde iki kanal arasında ipler iyice gerildi ve Acun Ilıcalı işi mahkeme taşıdı. Bilir kişi raporundan sonra karar çıktı. 

Onur Büyüktopçu'nun başarılı sunumu ile TV 8'de ekrana gelen Yemekteyiz yarışması kısa sürede sevilmiş ve reyting listelerinde kendini göstermeye başlamıştı. 

Daha sonra  FOX TV düğmeye bastı ve yeni yemek programı yarışması için Zuhal Topal'ın kapısını çaldı. Zuhal Topal'la Sofrada adıyla haftaiçi hergün ekrana gelmeye başlayan program izleyicinin dikkatini çekti. 

Yemekteyiz'de birbirinden farklı 5 kişi yarışırken Zuhal Topal'la Sofra'da yarışmasına gelin ve kayınvalideler yarışıyor. Gelinler yemeklerini hazırlıyor kayınvalideler ise yemekleri tadıyor ve puan veriyor. 

Kısa süre sonra Zuhal Topal'la Sofrada programı reytinglerde Yemekteyiz'i geçmeye başlayınca Acun Ilıcalı bu işin peşine düştü ve Fox'un formatının Yemekteyiz ile aynı olduğunu savundu. 

Yasal hakkımı sonuna kadar kullanacağım diyen Acun Ilıcalı işi mahkeme taşıdı. Ilıcalı’nın mahkemeye de taşıdığı bu itirazlar Işık Üniversitesi’nin bilirkişi raporunda da Ilıcalı’yı sevindirecek şekilde çıktı.

Mahkeme Acun Ilıcalı'yı haklı gördü ve Yemekteyiz'in aynısı dedi. Peki bu durumda Zuhal Topal'la Sofrada programı yayından kalkacak mı? Reytingler de büyük başarı gösteren ve Yemekteyiz'e fark atan programın akibeti merak konusu oldu. 

Herkes programın sunucu Zuhal Topal'dan bir açıklama beklerken Topal, sosyal medyada yapılan bir yoruma koyduğu emoji ile tepkisini belli etti.. 

Sempatik sunucu Zuhal Topal, bir takipçisinin “Reytinglere bakınca siz hep ilk onda diğer program alt sıralarda. Demek ki haticeye değil neticeye bakmalıymış” yorumuna beğeni emoji'siyle cevap verdi. 

Özellikle Zuhal Topal'la Sofrada izleyicileri yarışmasının ekrandan kaldırılıp kaldırılmayacağı merak ediyor. Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, köşesinden yeni bir bilgi paylaştı. 

Semercioğlu, Acun Ilıcalı’nın programın durdurulması için harekete geçtiğini öğrendiğini yazdı. Bakalım ilerleyen günlerde bu işin sonu nereye varacak? 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar