Mahkeme Trump'ın Tiktok yasağını askıya aldı

Mahkeme Trump'ın Tiktok yasağını askıya aldı
ABD Başkanı Donald Trump'ın TikTok uygulamasını yüklemeyi yasakladığı kararı, yürürlüğe girmesine saatler kala federal mahkeme tarafından geçici olarak askıya alındı.

Mahkeme Tiktok yasağında kararını verdi

ABD'de federal mahkeme, Donald Trump yönetiminin Çinli bir şirkete ait olan sosyal medya uygulaması TikTok'a uyguladığı yasağı geçici olarak durdurdu.

Sosyal medya kullanıcılarının TikTok uygulamasını yüklemeyi pazar günü yerel saatle 23.59'dan itibaren yasaklayan karar, yürürlüğe girmesine saatler kala, Washington'daki bir federal mahkeme tarafından geçici olarak askıya alındı.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'un ABD'deki kolunun Oracle-Walmart ortaklığında satın alınmasına ilişkin yapılması muhtemel anlaşmayı imzalayacağını duyurmasının ardından, ABD Ticaret Bakanlığı 20 Eylül'de yürürlüğe girmesi planlanan TikTok yasağını, 27 Eylül'e ertelemişti.

Ticaret Bakanlığı, 18 Eylül'de "ulusal güvenliği koruma" gerekçesiyle Çinli şirketlere ait sosyal medya uygulamaları TikTok ve WeChat'in indirilmesinin yasaklanacağını duyurmuştu.(AA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar