Mahkeme, LGBT yasağını iptal etti!

Mahkeme, LGBT yasağını iptal etti!
Mersin Valiliği’nin 2022’de LGBTİ+ temalı tüm etkinlikleri yasaklamasına yönelik açılan davada karar açıklandı.

Mersin Valiliği, şehirdeki 2022 Onur Haftası etkinliklerini yasaklamış ve 27 Temmuz’da başlayacak hafta öncesinde, 15 gün boyunca kentte LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerinin yapılmayacağını açıklamıştı.

Valiliğin aldığı karar sonucunda 8 Ağutos''a kadar şehirdeki bütün LGBTİ+ etkinlikleri yasaklanmıştı. Yasak kararına karşın meydanlara çıkma konusunda direnen göstericiler ve polis arasında ise yer yer tansiyon yükselmişti. Daha sonra Valiliğe bağlı kaynaklardan "IŞİD''in LGBTİ+ eylemlerine saldırma ihtimali olduğu ve etkinliklerin bu gerekçe ile güvenlik maksadı taşıyarak iptal edildiği" belirtilmişti. 

VALİLİĞE DAVA AÇTILAR

Kaos GL’den Yıldız Tar’ın haberine göre, Muamma LGBTİ+ Derneği, Valiliğe açtığı davayı kazandı. Mersin 2. İdare Mahkemesi, Anayasa ve uluslararası sözleşmeleri hatırlatarak yasak kararını iptal etti. 

Mersin Valiliği’nin “kimi soyut yakınmaları” gerçek kabul ederek ortada suç işleneceğine dair açık ve somut bir delil yokken yasaklama kararı veremeyeceğini vurgulayan Mahkeme, Onur Yürüyüşü düzenlemenin demokratik bir topluma katkı sağlayacağını da belirtti. Mahkeme oy çokluğuyla verdiği kararda ayrıca, IŞİD’in LGBTİ+’lara saldıracağına dair istihbarat bilgilerine karşı idarenin yasaklama değil, Onur Haftası ve Yürüyüşü’nü koruyacak önlemler alma sorumluluğunu da hatırlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar