Mahkeme kararı Menemen'de işleri karıştırdı... Seçim komple iptal edilecek mi

Mahkeme kararı Menemen'de işleri karıştırdı... Seçim komple iptal edilecek mi
Menemen Belediyesi başkanvekilliği seçiminde mahkemenin kararı işleri karıştırdı. AKP'nin "iptal" hamlesine karşılık CHP'den yeni adım geldi.

CHP'nin Deniz Karakurt'un kura ile seçildiği Menemen Belediyesi başkanvekilliği seçiminin AKP'nin başvurusu üzerine iptal edilmesine yaptığı itiraz İzmir 2. İdare Mahkemesi tarafından reddedilirken, yeni bir hamle geldi.

CHP'li Deniz Karakurt, Menemen Belediyesi başkanvekilliği seçimlerinin sadece kura kısmının değil, tamanının iptali için İzmir 2. İdare Mahkemesi'ne dilekçe verdiklerini açıkladı. Mahkemenin AKP'nin adayı Aydın Pehlivan'ın başvurusunun ardından kura seçimini iptal etmesini ve buna yaptıkları itirazı da raddetmesini değerlendiren Karakurt, "Hukuki açıdan vicdanları yaralayan kararlar. Bu kararların hukuki değil, siyasi olduğu konusunda hemfikiriz. Şu anda mahkemenin esasa ilişkin vereceği kararı bekliyoruz. Mahkeme ara kararında esasa ilişkin sonucu belli eder şekilde gerekçe yazmış. Bu bile hukuki değil. Ara kararda esasa ilişkin görüş bildirilmemesi gerekir" dedi.

"TAMAMININ İPTALİ GEREKİR"

Karakurt şöyle devam etti:

"Bir bütünün parçasını bozamazsınız. Bir parçasını geçersiz, kalanını da geçerli sayamazsınız. Mahkeme sadece kura yönünde karar verirse adalet öldü demektir. Cevap dilekçelerimizde bunu bildirdik. Tamamının iptali gerekir. Mahkemenin ara kararı öncesinde de sonrasında da itirazımızın reddedilmesi durumunda seçimin tamamının iptal edilmesi gerektiğini belirttik. Seçim tekraredilmesi gerekir. Mahkemenin esasa ilişkin kararında da yargı yolu açık olacak. Genel merkezimizin kararları doğrultusunda il başkanlığımız ile birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz."

Karakurt, mahkemenin kararı ile başkanvekilliği görevini 1. Başkanvekili Mehmet Karabiniş'e devredeceğini dile getirerek, "Şu an herhangi bir şekilde yetki kullanmıyorum. Mehmet Bey süreci sonuna kadar yürütecek" yorumunu yaptı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar