Mahkeme Başkanı Barış Pehlivan'ın tahliyesini istedi! 

Mahkeme Başkanı Barış Pehlivan'ın tahliyesini istedi! 
Mahkeme başkanı, Barış Pehlivan’ın tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi. Başkan, karşı oy yazısında "tutuklamanın bir tedbir oluşu ve bu aşamadan sonra tutuklamadan beklenen amacın adli kontrol tedbirleriyle de karşılanabilecek olduğu" ifadelerini kullandı. Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın tutukluluğuna itiraz oy çokluğuyla reddedildi.

ODA TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Pehlivan'ın tutukluluğuna itiraz etti. Mahkeme Başkanı, "Pehlivan’ın tahliye edilmesi gerektiğini" karara bir kez daha şerh olarak düştü.

Avukat Ersöz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada  tahliye başvurusuna Mahkeme Başkanı'nın bir kez daha "tahliye edilmesi" yönünde şerh düştüğünü belirterek, "Mahkeme Başkanı'nın ‘Barış’ın tahliye edilmesi’ yönündeki muhalefet şerhi birçok hukuki dersi de içinde barındırıyor. ‘Suç vasfının değişme ihtimali’ ve ‘Mevcut delil durumu’ değerlendirmesi ise tutuklandığı suç maddesinin unsurlarının oluşmadığına işaret ediyor” dedi.

Ersöz şu görüşleri dile getirdi: 

"Bir gazeteci olağan hukuk düzeninde, 3 satır haber gerekçe gösterilerek tutuklanmaz. Hele ki kendiliğinden adliyeye gelerek ifade verdiyse ve haber dışında hakkında başkaca bir delil yoksa... Barış Pehlivan’ın tutuklu kaldığı her dakika Özgürlük Hakkı ve İfade Hürriyeti’nin ihlalidir."

“DÜŞMAN CEZA HUKUKU UYGULANIYOR”

“Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç’a ‘haksız tutukluluk’ cezaevinde yaşatılan ‘tecrit’ ile Düşman Ceza Hukuku uygulanıyor. Bu konuda Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na yaptığımız bireysel başvurunun bir an önce ele alınması ifade hürriyeti yanında hukuk güvenliği yönüyle de elzem.”

İşte o karar:

karar-002.jpg

ANKA

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar