Maduro kesenin ağzını açtı! Aşı verenlere "bedava" dedi

Maduro kesenin ağzını açtı! Aşı verenlere "bedava" dedi
Venezuela'nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro kesenin ağzını açtı. Maduro ülkesine aşı verene petrolü bedava vereceğini duyurdu.

Venezuela'nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro, korona virüs aşısı karşılığında, ödeme aracı olarak ham petrolü kullanabileceklerini açıkladı. Korona virüse karşı aşıların geliştirilip kullanıma sunulmasıyla birlikte insanlar salgını atlatmak için umutlanırken aşı tedariki problemi başladı.

Özellikle Avrupa ülkelerinin, aşıyı tedarikte güçlük çeken ülkeleri yok sayarak ihtiyaçlarından fazla aşı stoklaması tepkilere neden olmuştu. Bu kapsamda aşıya erişimde problem yaşayan bazı ülkeler farklı yollar denemeye başladı.

AŞI KARŞILIŞINDA HAM PETROL

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, korona virüs aşısı karşılığında, ödeme aracı olarak ham petrolü kullanabileceklerini açıkladı. Maduro, virüse karşı aşılara küresel erişim sağlamayı amaçlayan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) liderliğindeki Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (Covax) aracılığıyla Covid-19 aşısı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

"HAZIR VE HAZIRLIKLI"

Ülkenin aşı için petrol ticaretine "hazır ve hazırlıklı" olduğunu ve ticareti yürütebilecek petrol gemileri ve müşterileri olduğunu da sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar