Madımak katliamının sorumlusu kim? Aziz Nesin'in oğlu açıkladı

Madımak katliamının sorumlusu kim? Aziz Nesin'in oğlu açıkladı
Sivas'ta 2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen Madımak katliamı üzerine konuşan Ahmet Nesin, babası Aziz Nesin'in de hedef olduğu katliamı planlayan kişinin ismini söyledi ve olayların perde arkasını anlattı.

Sivas olaylarından sağ kurtulan Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin, 2 Temmuz 1993’te meydana gelen ve 33 şair, yazar ve aydının öldüğü katliamın perde arkasını Youtube kanalında anlattı.

“Madımak Katliamını planlayan Doğru Perinçek olduğunu söyleyen Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin, "Hadi Perinçek bir Sivas Madımak hesaplaşması yapalım. Eğer cesaretin varsa.” dedi.

Yıllardır babası Aziz Nesin’in de hedef olduğu Sivas Katliamı ile ilgili yazdığını belirten Ahmet Nesin Perinçek hesap verebilecek mi? Sizce yaptıklarının sorumluluğunu alabilecek karaktere sahip mi?” diye sordu

MADIMAK OLAYLARININ SORUMLUSU KİM?

 Nesin, olayların gerekçesi olarak gösterilen Şeytan Ayetleri kitabının nüshalarının Aydınlık gazetesinde yayınlayanın babası Aziz Nesin değil, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek olduğunu söyledi.

Aziz Nesin'in söz konusu kitabı özgürlük ve demokrasi adına yayınlamak istediğini belirten Ahmet Nesin babasının kitabı okumadığına dikkat çekti.

Kitabı Perinçek'in hapisten çıktıktan sonra Aziz Nesin'den habersiz olarak  Aydınlık’ta yayınladığını da kaydeden Nesin "Kitabın nüshaları yayınlanınca ben hemen tabi babama telefon açtım. ‘Hayır benim hiç haberim yok bundan’ dedi. İlginç bir şey. Çok şaşırdım, çok kızdım. Şöyle kızdım. O zaman benim Düşün Yayınevim var. Hem de gazetecilik yapıyorum hem yayınevim devam ediyor. Kitabı kimse çıkartmak istemeyince ben yayınlamak istedim. Babam karşı çıktı. Bir aileden bir kişi yeter çünkü Ayetullah Humeyni, İran yönetimi Aziz Nesin hakkında ölüm fermanı vermişti. Sonra bu olayı onların yaptığını iyice nasıl anladım. Bir gün iyice geç olmuştu. Gazetede ya işim var ya da bu olaylardan dolayı tedirginim, olaylar devam ediyor. Genç bir kadın birkaç sayfa getirdi. Fark ettim ki çevirinin ikinci bölümüydü. Anladım ki Doğu Perinçek çeviriyi kendi elamanlarına yaptırıyor. Genç bir kadına. İlk fasikül yayınlanınca savcılıktan gazeteyi toplatılma kararı çıkartmıştı zaten. Sanıyorum 3-4 gün sürdü fasiküllerin yayınlanması. Son gün Doğu Perinçek ekibi, Şeytan Ayetleri başlığı altında Kuran Kerim’den bir örnek koydular gazeteye. O gazete de toplatıldı.” dedi.

DOĞU PERİNÇEK DERİN DEVLETİN ADAMIDIR

Doğu Perinçek’in derin devletin adamı olduğunu da söyleyen Nesin “Bilhassa Doğu Perinçek Ergenekon’dan hapse girdiğinde iyice emin oldum ki, derin devletin önemli bir adamı. Kendine göre önemli tabi, bize göre değil. Yani Sivas Madımak olayı nasıl başladı? Aziz Nesin’in Şeytan Ayetleri kitabının Aydınlık gazetesinde yayınlaması dedikodusuyla başladı. Ve ben bunu yıllarca yazdım. Doğu Perinçek bunu sen yaptın. Oradaki bütün insanların ölümünü sen hazırladın diye.” konuştu.

 “Ben bunları yıllarca yazdım. Doğu Perinçek hiç cevap vermedi.” diyen Ahmet Nesin “Hadi Doğu Perinçek bir hesaplaşalım. Bir Sivas Madımak hesaplaşması yapalım. Eğer cesaretin varsa.” diye sözlerini sürdürdü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar