Lütfi Elvan'dan faiz kararı değerlendirmesi

Lütfi Elvan'dan faiz kararı değerlendirmesi
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ekonomi ve merkez bankası ile ilgili değerlendirmede bulundu. Elvan, "Merkez Bankası'nın temel amacı, fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı'ndan flaş açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, merkez bankası ve ekonomi ile ilgili değerlendirme yaptı.

Bakan Elvan, "Ekonomi politikalarının temel amacı toplumsal refahın artırılmasıdır. Toplumsal refah artışı; istihdam artışı, adil gelir dağılımı ve sürdürülebilir büyümeyi içermektedir. Bunların ön koşulu da makroekonomik istikrardır. Merkez Bankası'nın temel amacı, fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir. Bu amaç doğrultusunda, fiyat istikrarını sağlayacak politikaları ve araçları belirleme ve uygulama görevi Merkez Bankası'na aittir" açıklamasında bulundu.

Elvan açıklamasında, "Hiç şüphesiz, fiyat istikrarı, ekonomide öngörülebilirliği artırarak sürdürülebilir büyüme ve toplumsal refah artışına katkıda bulunmaktadır. Bu, hem ülkemizdeki hem de uluslararası deneyimlerin gösterdiği, genel kabul gören bir durumdur. Merkez Bankası 19 Kasım’da net ve güçlü bir parasal sıkılaştırma yaparken, şeffaflığı ve öngörülebilirliği artırarak önümüzdeki dönemde sade bir para politikası çerçevesi benimseyeceğini ilan etti." ifadelerine de yer verdi.

 

 

enrm2o1weaati0s.png

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar