Lütfi Elvan'dan 'Deprem vergileri nereye kullanıldı?' sorusuna yanıt

Lütfi Elvan'dan 'Deprem vergileri nereye kullanıldı?' sorusuna yanıt
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a 2002-2020 yılları arasında deprem vergilerinin nereye kullanıldığını sordu. Elvan ise bu soruya tek cümlelik bir yanıt verdi.

Lütfü Elvan'dan tek cümlelik 'vergi' yanıtı!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, deprem vergilerinin nereye kullanıldığıyla soru önergesine karşın, “Belirli gelirler karşılığı olarak belirli harcama kalemleri veya projeler için ödenek tahsis edilmekte” açıklamasında bulundu. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a 2002-2020 yılları arasında deprem vergilerinin nereye kullanıldığını sordu.

TEK CÜMLELİK YANIT VERDİ 

Tanrıkulu’nun TBMM’ye verdiği bu soru önergesine Bakan Elvan tek sayfalık yanıt verdi. konuyla ilgili mevzuatı iki paragrafta anlatan Bakan Elvan, önergeye tek cümlelik şu yanıtı verdi:

“Belirli gelirler karşılığı olarak belirli harcama kalemleri veya projeler için ödenek tahsis edilmekte, Hazine birliği kapsamında tüm gelir halkımıza hizmet için yapılan tüm giderlerin karşılanması amacıyla kullanılmaktadır.”


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar