Lüks makam araçlarına para çok! Yangın uçağına yok

Lüks makam araçlarına para çok! Yangın uçağına yok
Türk Hava Kurumu'na ait uçakların bakım ve onarımlarının yanında orman yangınları için hayati önem sahip uçak alımları için gerekli ödeneği ayırmayan AKP iktidarının kamuya lüks araç alımıyla ilgili kesenin ağzını açtığı öğrenildi.

Türkiye son döneme yaşadığı orman yangınlarıyla sarsılırken orman yangınlarında kullanılacak uçaklara gerekli ödeneğin ayrılmaması ise tepki toplamaya devam ediyor. Türk Hava Kurumu'na ait uçakların bakım ve onarımlarının yanında orman yangınları için hayati önem sahip uçak alımları için gerekli ödeneği ayırmayan AKP iktidarının kamuya lüks araç alımıyla ilgili kesenin ağzını açtığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan ekonomilk kriz çerçevesinde tasarruf tedbirleri alınacağını açıklamıştı; ancak Dışişleri Bakanlığı'nın geçen yılki taşıt bilançosu şaşkınlığa neden oldu.

KAYITLI ARAÇ SAYISI BİN 54'E YÜKSELDİ 

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberinde, "Dışişleri Bakanlığı, yurtdışı teşkilatı için 2020'de 22 adet taşıt aldı. Bu taşıtlar için de 27 milyon 666 bin 466 lira ödendi. Alınan taşıtlar, 3'ü zırhlı otomobil, 8 zırhlı jip, 2 otomobil, 7 arazi aracı, 2 de minibüsten oluştu. Dışişleri'nin dış temsilciliklerinde envantere kayıtlı araç sayısı da bin 54'e yükseldi" denildi.

22 ARAÇ İÇİN 27 MİLYON ÖDENDİ

Yine aynı haberde Dışişleri Bakanlığı 2020 Faaliyet Raporu'nda, yurtdışı taşıtlarla ilgili şu bilgiler yer aldı: "Bakanlık yurtdışı teşkilatı için 3 adet zırhlı binek otomobil, 8 adet zırhlı servis taşıtı (jip), 2 adet binek otomobil, 7 adet arazi binek (jip), 2 adet minibüs kotası verildi. Toplamda 22 adet taşıt 27 milyon 666 bin 466 TL bedelle satın alındı.

2020 yılı sonu itibarıyla dış temsilciliklerin envanterinde kayıtlı toplam taşıt sayısı bin 54 oldu. Bunların 203'ü binek, 3'ü kiralık binek, 172'si arazi binek (jip), 200'ü minibüs, 23'ü pikap, 62'si motosiklet, 197'si, zırhlı binek, 188'i zırhlı servis taşıtı (jip) ve 6'sı da diğer taşıtlardan oluştu."


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar