Levent Gültekin'den çarpıcı iddialar! Berat Albayrak'ın istifasını bakın kim istemiş

Levent Gültekin'den çarpıcı iddialar! Berat Albayrak'ın istifasını bakın kim istemiş
Gazeteci Levent Gültekin Berat Albayrak'ın istifasını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin istediğini iddia etti. Berat Albayrak'ın istifa metninde söylediği "At izi it izine karıştı" ifadeleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulndu. 

Halk TV’de İki Yorum programında Türkiye gündemine ilişkin çarpıcı iddialar Gazeteci Levent Gültekin tarafından dile getirildi.

Levent Gültekin, Cumhur İttifakı’nda ciddi bir çatışma yaşandığını ve Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasını MHP lideri Devlet Bahçeli’nin istediğini öne sürdü.

ASKIDA EKMEK 

Gültekin iddiasının dayanağını MHP’nin çok tartışılan “askıda ekmek” çıkışına dayandırarak “Muhtemelen bir Berat Albayrak yıpratma operasyonu, yani ekonomideki yıkıma dikkat çekmek için” dedi.

"ZORUNDA KALDI"

MHP’nin ısrarla “Berat Albayrak artık zarar veriyor” noktasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uyardığını ihtimal dahilinde sayan Gültekin, “Anlaşılan o ki Erdoğan artık direnemedi ve Berat Albayrak’ı görevden almak zorunda kaldı” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'NİN TALEBİ

Milliyetçi Hareket Partisi’nin tek rahatsızlığının ekonomi olmadığını savunan Gültekin birkaç kaynaktan doğrulattığını tekrar ettiği iddiasına göre Cumhur İttifakı’nda kavga büyük ve kavganın ayrıntıları birkaç gün içinde ortaya çıkacak. İktidarını sürdürmek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bahçeli’nin damat talebini kabul etmekten başka şansı kalmamıştı.

"ERDOĞAN'DAN ALBAYRAK'A SERT TEPKİ"

Gültekin, bu noktada Tayyip Erdoğan’ın Berat Albayrak’a “fedakarlık” yapması talebinde bulunduğunu ve damat bakanın da bu “fedakarlık” talebini kabul etmediğini iddia ederek, “Berat Albayrak, Erdoğan’ın yalnızlaşacağını ve MHP’ye iyice teslim olacağını düşünerek direnç gösterdi ama Erdoğan da ‘Hadi oradan’ dedi” sözleriyle istifa sürecini özetledi.

"ERDOĞAN İTTİFAK VURGUSU YAPMIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan son bir hafta boyunca yaptığı açıklamalarda Cumhur İttifakı vurgusu yapmıyor, hatta cumhur ittifakını ağzına bile almıyor. Bunun yanın Devlet Bahçeli ile birlikte Kapalı Maraş’taki piknik programına ait fotoğraflarda Devlet Bahçeli’nin olmaması ve Anadolu Ajansı’nın da kapalı Maraş haberlerinde MHP liderini anmaması  dikkat çekiyor. Öte yandan iddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli Maraş’a ayrı uçaklarda gitti.

HEDEFTE NE VAR

Tüm bu gelişmeler ve son günlerde iktidar tarafından dile getirilen demokrasi ve hukukta reform söyleminin hedefi ise küçük ortak MHP… Cumhurbaşkanı Erdoğan, damadı Berat Albayrak’ı feda etti ama kulislerde MHP’nin yükselen talepleri nedeniyle ittifakı sürdüremeyeceği düşüncesi oluştuğu konuşuluyor.

KULİSLERDE KONUŞULUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bürokraside hakimiyetini kaybettiği ve “artık yeter” noktasına geldiği de iddialar arasında. Yargıda reform çıkışının arkasında da adliyelerdeki MHP kadrolarına operasyon hedefiyle ortaya çıktığı kulislerde fısıldanıyor.

SÜRPRİZ OLUR MU

Tüm bu restleşmelere rağmen Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin her an el sıkışma ihtimalinin de kuvvetli olduğunu unutmamak gerekiyor. İttifak daha önce de çatırdamış ama siyasetin zorunlulukları iki lideri birbirine bağlamıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar