KYK borçları silinecek mi?

KYK borçları silinecek mi?
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın KYK ile ilgili son açıklamaları 5 milyon öğrenciyi umutlandırdı. Peki ama KYK borçları mı silinecek yoksa sadece faizleri mi? KYK ile ilgili düzenleme neleri kapsayacak?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, öğrencilere eğitim süresi boyunca burs ve kredi imkanı tanıyor. Kredi kullanıp borcunu ödeyemeyen kişi sayısı ise 5 milyona ulaştı.

“FAZİLER DEĞİL TAMAMI SİLİNSİN”

Gençler mezun olduklarında iş bulamadıklarını ve bu yüzden aldıkları kredileri ödeyemediklerini belirtiyor. Son günlerde KYK borçlarının silinmesini gündeme getirebilmek için bir takım Meclis’e ziyaretler gerçekleştirildi.

Farklı partilerin milletvekilleriyle görüşüldü, konunun detayları paylaşıldı. Ayrıca sosyal medya da gündem çalışmaları yapıldı. KYK’lı gençler borçların faizlerinin silinmesinin bir çare olmadığını, borçların tamamının silinmesini talep ediyor.

ALBAYRAK’IN AÇIKLAMASI UMUTLANDIRDI

Geçtiğimiz gün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı açıklama KYK borcu olan 5 milyon kişiyi umutlandırdı.

Albayrak, “KYK borçlarıyla ilgili çalışma yapıyoruz” dedi. Yapılan çalışmanın detayı ile ilgili ise detay paylaşmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar