Kuyumcular karardan mutsuz

Kuyumcular karardan mutsuz
İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, 1 Ocak 2014'ten beri kuyumculukta taksit sayılarının sürekli indiğini belirterek, kuyumcuların bugün alınan 3 taksit kararından olumsuz etkileneceğini ifade etti.

Kuyumculukta taksit konusu, yıllardır gündemden hiç düşmüyor. 1 Şubat 2014’te 12 olan taksit, sıfıra indirildi. 22 Ekim 2014 tarihinde 4 taksit geri geldi.  8 Ağustos 2018’de taksit  yeniden sıfıra indirildi. 27 Mart 2019’da 4 taksit yapıldı, 26 Ekim 2019 tarihinde taksit sınırı 8'e çıktı. 18 Aralık 2020’de ise 6'ya düşürüldü. 1 Temmuz 2021’de ise BDDK kararıyla, 3'e düşürüldü.

"DÜĞÜN ZAMANINDA İNDİRİLMESİ MOTİVASYONLARI BOZDU"

Başkan Mustafa Atayık, kararı BDDK ve Ankara'ya şikayet edeceklerini belirtti ve ekledi "BDDK’nın yeni taksit kararı, kuyumculuk sektöründe deyim yerindeyse tüm moral ve motivasyonu bozdu. Normalleşme sürecinin başladığı ve düğün sezonuna girdiğimiz bugünlerde zaten pandemi nedeniyle zor bir süreç geçiren meslektaşlarımızı bu taksit kararı oldukça olumsuz etkileyecektir.  

Düğün sezonu nedeniyle biz işlerin hızlanması için 6 olan taksit miktarının artırılmasını beklerken bu sınırın 3’e düşürülmesi bizim için gerçekten çok büyük sürpriz oldu. Sektör adına BDDK ve Ankara’ya itirazlarımızı hızlı bir şekilde ileteceğiz."

Atayık, geçtiğimiz yıl ve bu yılın ilk 6 ayında özel ve önemli günlerin hep kısıtlama günlerine denk geldiğini ve iş yapamadıklarını ve bu kararın tam da kısıtlamaların kalktığı günün ertesinde geldiğini belirterek BDDK'ya kararından vazgeçme çağrısı yaptı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar