Kütahya'nın Emet ilçesinin yüzde 70'i karantinada!

Kütahya'nın Emet ilçesinin yüzde 70'i karantinada!
Kütahya'nın Emet ilçesindeki korona virüs vakalarındaki artış nedeniyle Kaymakam Hasan Çiçek başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu salgını önlemek amacıyla ilçenin yüzde 70'ine yakınını karantinaya aldı.

O ilçenin yüzde 70'i karantinada!

Kütahya Emet ilçe Kaymakamı Hasan Çiçek Başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ilçede korona virüs salgınının artması nedeniyle bazı kararlar aldı. Alınan kararlar çerçevesinde ilçenin neredeyse yüzde 70’i karantinaya alındı.

14 BİN KİŞİLK BÖLGE KARANTİNADA

Sözcü'nün haberine göre, Korona virüs salgınındaki artış nedeniyle Kütahya Emet ilçesinde çok sayıda mahalle-sokak İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca karantinaya alındı. Yaklaşık 20 bin nüfusa sahip ilçede yine yaklaşık 14 bin kişinin yaşadığı bölge karantina altına girdi. Corona virüs vakaları nedeniyle bireysel izolasyonun yeterli olmayacağı için pozitif vaka ve temaslıların çoğunlukla yaşadığı çok sayıda mahalle ve sokak 14 gün boyunca karantina altına alındı.

HER HANEDEN EN FAZLA İKİ KİŞİYE İZİN

Genellikle konutların bulunduğu, Akpınar Mahallesi, Hamam Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Esentepe Mahallesi’ndeki çok sayıda sokak ve cadde karantina altına alınırken, küçükbaş hayvan yetiştiricileri için tüm gün, büyükbaş hayvan yetiştiricileri için 07.00-11.00 ile 16.00-20.00 saatleri arasında her haneden en fazla iki kişi olmak kaydıyla dışarı çıkmalarına izin verilmesine karar verildi. Ayrıca tarım ile uğraşanların arazide kalmak kaydıyla tüm gün faaliyetlerine izin verilmesine, kamu çalışanlarının, Bağ-kur ve SGK kaydı olan işyeri sahiplerinin ve çalışanlarının faaliyetlerine izin verilmesi kararlaştırıldı.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar