Kütahya'da deprem

Kütahya'da  deprem
Kütahya ve Afyonkarahisar'da depremin şiddeti kaç? Kaç büyüklüğünde deprem oldu? Kütahya ve çevresinde hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi depremden sonra depremin şiddetine dair açıklamada bulundu. Kandilli depremin büyüklüğünün 4.9 olduğunu, AFAD ise depremin şiddetinin 5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

AFAD verilerine göre, Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde saat 13:04 sıralarında 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin derinliği 7,16 kilometre olarak ölçüldü.

KANDİLLİ 4,9 OLARAK DUYURDU

Kandilli Rasathanesi'nin verilene göre ise, depremin büyüklüğü 4,9 olarak ölçüldü. Derinliği ise, 5.0 kilometre olarak açıklandı.

OLUMSUZ BİR İHBAR BULUNMUYOR

AFAD tarafından yapılan açıklamada, ''Altıntaş ilçesinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır'' ifadelerine yer verildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kütahya Valisi Ali Çelik, ''Altıntaş ilçemizde saat 14.04'te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibarıyla olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Alanda tarama çalışmalarına devam edilmektedir. Geçmiş olsun'' ifadelerini kullandı.

ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

5,0 büyüklüğündeki deprem, Altıntaş ilçesinin yanı sıra kent merkezi, Eskişehir ve Afyonkarahisar'ın da aralarında olduğu çevre illerden hissedildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar