Kurdaki gerileme sürecek mi? Dolar, euro ve altında hareketlilik

Kurdaki gerileme sürecek mi? Dolar, euro ve altında hareketlilik
Ekonomik gelişmeler ve TL’ye destek açıklamalarının ardından kur hızla geriledi. Dolar/TL haftanın son işlem gününe 11.42 lira seviyesinden başlarken, euro/TL ise 13 lira seviyesinde işlem görüyor. Gram altın ise 665 lira seviyesinde dalgalanıyor.

Hazine'nin TL mevduat hesaplara ilişkin açıklamasının ardından TCMB'de dövizden TL mevduata geçişi destekleyen bir dizi önlem açıklamıştı. Yeni düzenlemeler, döviz kurlarında sert düşüşleri beraberinde getirdi. 18.40 ile zirveden işlem gören dolar, açıklamalar sonrasında hızla değer kaybetti. Uzmanlar, yeni ekonomi modeli hayata geçmeye başladıkça piyasanın dengeye gelebileceğini değerlendiriyor.

"KUR DENGEYE GELECEKTİR"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de önceki gün TL’ye teşvik paketiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Kurda köpüklerin gittiği, gerçek fiyatlamanın oluştuğu bir noktaya doğru gidiyoruz. Kur iyi bir yerlerde dengeye gelecektir. Türkiye tarihi fırsatı değerlendirecek” ifadelerini kullanmıştı.

GRAM ALTINDA SON DURUM!

Altının gram fiyatı gerileyen dolar kuru etkisiyle kaybını sürdürürken, haftanın son işlem gününe 665 lira seviyesinde başladı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar