Kurda akıl almaz oynaklık: Saniyeler içerisinde 16'ya düştü

Kurda akıl almaz oynaklık: Saniyeler içerisinde 16'ya düştü
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın açıkladığı faiz kararı sonrasında dalgalı bir seyir izleyen dolar / TL kuru, kısa bir süre 16.45 seviyelerine tırmandıktan sonra yeniden 16.30 bandına geri çekildi. Piyasanın durgun olduğu saatlerde yapılan büyük döviz satışı ise kuru anlık olarak 16 lira seviyesine çekti. Yaşanan bu gelişme pek çok kişi tarafından ''Merkez'den dolara müdahale' olarak yorumlandı.

KURA MÜDAHALE Mİ OLDU? SANİYELİK DALGALANMA ŞOKE ETTİ!

Merkez Bankası tarafından açıklanan politika faizi sonrasında tüm gözler dolar / TL kurunda yaşanacak olası hareketlere çevrildi. 2021 yılının son aylarında açıklanan faiz kararları sonrasında anlık sıçramalar yapan dolar, sakin başladığı güne faiz kararları sonrasında biraz prim yaparak devam etti. Kararın sıcaklığının geçmesi ile günlük kazançlarını silen dolar kuru, yeniden 16.30-38 bandına geri döndü.

SANİYELER İÇERİSİNDE 16''YI GÖRDÜ

Ekonomi gazetecisi Dr. Barış Esen, dolar kurunda yaşanan anlık dalgalanmayı sosyal medya hesabından paylaştı. BloombergHT''de çeşitli ekonomi programları da sunan Esen, ''''Dolar/TL’de ilginç hareketler. Anlık 16’yı gördü, zıpladı'''' dedi.

İşte dolar / TL kurundaki dalgalanmayı gösteren o grafik:

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar