Kurban Bayramı'nda verilecek emekli ikramiyesinin tarihi belli oldu

Kurban Bayramı'nda verilecek emekli ikramiyesinin tarihi belli oldu
Emekliler dört gözle Kurban Bayramı'nda verilecek emekli ikramiyesini bekliyor. Aynı zamanda zam da alacak olan emeklilerin 12-19 Temmuz arasında ikramiyelerini almaları bekleniyor.

Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyesi!

Ramazan Bayramı'nda ilk zamlı ikramiyesini alan emekliler gözünü Kurban Bayramı'nda da alacağı ikramiyeye çevirdi. Binlerce emekli hem alacağı zammı hem de ikramiyeyi merakla bekliyor. Temmuz ayı emekliler için zam ayı olacak. Emeklilerin Kurban Bayramı'nda alacağı bin 100 TL'lik ikramiyeyi cebine koyacağı tarih belli oldu. İşte ayrıntılar...

TÜM EMEKLİLER İKRAMİYESİNİ ALACAK

Bu yıl Kurban Bayramı 20-23 Temmuz'a denk geliyor. Kurban Bayramı öncesinde emekli maaşı bağlanan tüm vatandaşlar bin 100 TL'lik ikramiyeyi alacak. Bu haktan mevcut emeklilerin yanı sıra yeni emekliler de yararlanacak. Bunun için öncelikli şart emekli aylığının Kurban Bayramı'ndan önce bağlanması.

EMEKLİ NE KADAR ALACAK?

Tüketici enflasyonu yılın ilk 5 ayında 6.39'a ulaşmıştı. Haziran ayı da dikkate alındığında Temmuz ayında memur ve emeklilere yüzde 3 zammın yanı sıra yüzde 4.45 civarında enflasyon farkı verilmesi bekleniyor. Emekli Temmuz ayında bin 100 TL'lik ikramiyenin yanı sıra yüzde 7.5'a yaklaşan oranda bir zam da alacak.

Temmuz ayında tahminlere göre en yüksek emekli maaşı 15 bin TL, en düşük emekli maaşının ise 1600 TL alacağı tahmin ediliyor.

İKRAMİYELER NE ZAMAN YATACAK?

Emekli ikramiyelerinin 20-23 Temmuz tarihlerinde Kurban Bayramı'ndan önce emeklinin cebine girmesi bekleniyor. Ramazan ayında da ikramiyelerin bir hafta önce başlandığı göz önüne alındığında, Kurban Bayramı ikramiyelerinin 12-19 Temmuz tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar