Kurban Bayramı'na yağmur sürprizi! Meteoroloji bölge bölge uyardı

Kurban Bayramı'na yağmur sürprizi! Meteoroloji bölge bölge uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde olacak. Kurban Bayramı'nın ikinci ve üçüncü gününde ise yağmur bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde olacak. Bayramın ikinci ve üçüncü gününde ise yağmur bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Genellikle Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde rüzgarlı geçecek. İç kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Kurban Bayramı'ın ilk günü yağış beklenmezken beklenmezken ikinci ve üçüncü günü sağanak yağış bekleniyor.

SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

“Bayramın birinci günü bölgemizde yağış beklenmiyor. Hava parçalı ve az bulutlu olacak. Bayramın ikinci günü bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, bayramın üçüncü günü  sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, bayramın dördüncü günü yağış beklenmediği, parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMALI

Açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı; “Halen bölgemizde mevsim normallerinin 4 ilâ 6 °C üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının hafta ortasından itibaren azalması bekleniyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen hava sıcaklıkları nedeniyle; güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.”

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu ve açık 40
İstanbul: Az bulutlu ve açık 32
İzmir: Az bulutlu ve açık 32
Adana: Az bulutlu ve açık 36
Antalya: Az bulutlu ve açık 32
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 30
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 30
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 33
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 43

haritatahmingun1.png

haritatahmingun2.png

haritatahmingun3.pngharitatahmingun4.pngharitatahmingun5.png

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar