Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan 'Galata Kulesi' açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan 'Galata Kulesi' açıklaması
Galata Kulesi'nin işletmesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınması ile ilgili konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, projenin 'Galata Projesi'ni işletme' amaçlı olmadığını söyledi.

İstanbul'un sembol yapılarından biri olan Galata Kulesi'nin işletmesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınarak, Bakanlığa verileceği belirtilmişti. Konu hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama geldi. 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasının Ankara'da devam eden inşaat çalışmalarını incelediği sırada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ersoy, "Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'nin bir parçası bu. Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'nde yer alan binaların tamamı bakanlığımız ve bakanlığımıza bağlı kurumlara ait binalar ve onlarla yaptığımız yatırımları içeriyor. Bu bağlamda Galata Kulesi de mülkiyeti bakanlığımıza bağlı olan Vakıar Genel Müdürlüğü'ne ait olan bir bina. Biz herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermemesi için özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin vakıarla olan sözleşme bitim tarihi 31 Aralık 2019 tarihine kadar bekledik ve aylar önce kendilerine bir bildirimde bulunduk, işletmesinin devralınmasıyla ilgili. Ocak ayında tekrar bir bildirimde bulunduk. Sürpriz bir bildirim, durup dururken çıkmış bir şey değil" dedi.  

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar