Kulis: AKP, 2023 seçimlerinde yüzde 45 oy bekliyor

Kulis: AKP, 2023 seçimlerinde yüzde 45 oy bekliyor
AKP iktidarının kötü ekonomik politikaları ve halktan uzaklaşması nedeniyle hemen her ankette biraz daha eriyerek yüzde 30'lar seviyesinde yer aldığı görülürken, AKP kulislerinden gelen oy tahminleri ise şaşkınlığa neden oluyor. AKP kulislerinden sızan bilgilere göre yüzde 30'un çekirdek kitle olduğunu düşünen AKP'li kurmaylar, yaklaşan seçimlerde yüzde 15 seviyesinde olduklarını düşündükleri küskünleri ikna ederek seçimleri kazanma hazırlığı yapıyor.

AKP'NİN BEKLEDİĞİ OY ORANI AÇIKLANDI!

Seçimlere sayılı bir zaman kala iktidar cephesinden gelen oy tahminleri ve seçim hazırlıkları gündem olmaya devam ediyor. Gazete Duvar''da yer alan kulis haberine göre, hızla düşen AKP oylarını geri çevirmek isteyen parti temsilcileri, yeni planlar yapıyor.

AK Parti 2018 seçimlerinde yüzde 42.5 oy almıştı. Son anket sonuçlarında oy oranı yüzde 30''un altına gerileyen AK Parti iktidarında telaş başladı. AK Parti kaynaklarından kulislere yansıyanlara göre yüzde 30''luk kesim partinin çekirdek oyunu oluşturuyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın kesin adaylığını açıklaması ve yaz aylarının gelmesiyle seçim startını vermeye hazırlanan AK Parti''de hedef partiden uzaklaşan yüzde 10-15''lik kesim.

Gazete Duvar''ın haberine göre, AK Partili bir yönetici yüzde 30 oy için, “Bu bizim çekirdek oyumuz” diyor. 

AK Partinin anketlere yansıyan oy oranı hakkında konuşan üst düzey bir AK Partili yönetici kimi seçimde yüzde 46, kimi seçimde yüzde 42 oy oranlarının olduklarını, çekirdek oylarının üzerindeki kesimi ikna ederek aldıklarını anlattı.

AK Partili yönetici, “Seçmen sadece ekonomi ile karar vermez. Seçmenimizin çok büyük kısmı oyunu fikri düzeyde kullanıyor. Biz yaptıklarımızı anlatacağız. İnsanların aklına ve fikir yapımıza, bizi bir araya getiren ideale vurgu yapacağız. İnanıyoruz ki bu seçimde de o yüzde 10-15 seçmen kesimi tekrar ikna etmeyi başaracağız. Oyunu iyi oynayan kazanacak” görüşü dile getiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar