Küçükçekmece'de kuyumcuda 800 bin liralık dolandırıcılık

Küçükçekmece'de kuyumcuda 800 bin liralık dolandırıcılık
Küçükçekmece'de, Rus uyruklu bir kişi kuyumcudan alıp zarfa koyduğu yaklaşık 800 bin lira değerindeki dövizi el çabukluğu ile içinde kâğıt destelerin olduğu başka zarflarla değiştirdi.

Kuyumcuda yüz binlerce liralık dolandırıcılık

Olay, geçtiğimiz Çarşamba günü Küçükçekmece Sefaköy'deki bir kuyumcuda meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Rus uyruklu bir kişi Volkan Dinçler'in sahibi olduğu kuyumcu dükkânında güven kazanmak için bir kaç gün süreyle döviz alımları yaptı.

Dolandırıcının dükkâna üçüncü kez geldiğinde 60 bin Dolar ile 20 bin Euro alacağını ifade etmesi üzerine Volkan Dinçler ertesi güne dövizleri hazırlayarak dükkânına getirdi. 

kuyumcu-098.jpg

İKİ ÇANTA İLE KUYUMCUYA GİRDİ

Çarşamba günü dükkâna gelen Rus uyruklu dolandırıcı, Volkan Dinçler'den aldığı dövizleri saydıktan sonra beyaz zarflara koyarak yanında bulunan çantalarıyla uzun süre uğraştı.

Bir yandan kuyumcuyla konuşan dolandırıcı, kuyumcunun hazırladığı para dolu zarfları çantasına koydu.

Çantanın farklı bir bölmesinden de üst kısmı gerçek döviz iç kısımlarında ise kâğıtlar olan desteler olan zarfları çıkarıp tekrar masaya koydu.

Yanında getirdiği diğer boş çantaya kâğıt parçalarının olduğu desteleri yerleştirip masaya bırakan dolandırıcı, bankadan para çekme bahanesiyle kuyumcudan çıkıp yaklaşık 800 bin lira ile kayıplara karıştı. 

Aradan geçen bir saatin ardından durumdan şüphelenen Volkan Dinçler ve yanında bulunan ailesi dolandırıcının bıraktığı çantayı açtı.

kuyumcu-101.jpg

İçindeki zarfların açılıp kağıt parçalarının ortaya çıkmasının ardından şoke olan dükkan sahipleri kısa süren şaşkınlığın ardından durumu hemen polise haber verdi.  

Polisin şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. (DHA)

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar