Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Kubilay'ın katillerini TSK'ya dolduracaklar!

İrticanın odağı olmaktan mahkumiyeti bulunan AKP'nin iktidarında, Cumhuriyetin temellerine bir dinamit daha koyuldu. Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları'na giriş şartları arasında bulunan "irticai ve bölücü görüşleri benimsememiş veya bu faaliyetlere karışmamış olmak" hükmü kaldırıldı.

Vaktiyle, asker üniforması giymiş FETÖ militanlarının altına uçakları, tankları vererek Türkiye'yi 15 Temmuz gibi korkunç bir noktaya sürükleyen iktidar, şimdi ise resmen bütün tarikat ve cemaatlere TSK'nın kapılarını ardına kadar açtı… 

Harp okullarına girişte "İrticai faaliyetlere karışmamış olma" şartının kaldırılması bir yönetmelik değişikliğinden çok daha ötedir.

İşin vehametine bakın; 6 yaşındaki kız çocuğu ile evlenmeyi caiz gören, ketçaptan şehvet duyan şeriatçılar, Türk Ordusu'na komutanlık edebilecek!

Türkiye Cumhuriyeti anayasasının ilk dört maddesine ve devletin temel niteliklerine açıkça düşman olan, gizli gizli hilafet projesi yürüten ve tam anlamıyla bir milli güvenlik sorunu olan tarikat ve cemaatler orduda cirit atacak!

Cumhuriyetin felsefesi, Atatürk ilke ve devrimleri için daima en büyük düşmanlarından biri olan irtica, Türk ulusunun aydınlık geleceğini ele geçirdiği genç beyinleri orduya sokarak da hedef alabilecek!

Menemen'de Kubilay'ı acımasızca katleden zihniyetin günümüzdeki uzantıları, tarikatmetre ve liyakatmetre testinden geçemeyecek olanlar TSK'da FETÖ'den boşalan yerleri dolduracak!

Cumhuriyet'e konuyu değerlendiren emekli tümgeneral Ahmet Yavuz da, bu adımın tehlikeli sonuçlara yol açma riski bulunduğunu vurgulayarak "Bu, FETÖ vakasından hiçbir şey öğrenilmediğinin, hiçbir ders çıkartılmadığının açık bir itirafıdır" dedi.

Yavuz, sözlerinin devamında ise,"Bu değişiklikle tarikatlara ve cemaatlere, eğer iktidara karşı bir tavırları yoksa, yol açılmış oluyor. Burada AKP'nin orduyu tamamen kontrol etmeyi ve AKP'nin bakış açısını devletin resmi bakış açısı haline getirmeyi amaçlayan bir yaklaşım görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yavuz'un dediği gibi, özellikle 15 Temmuz sonrasında kendi mantığını devlete giydiren, ülkeyi tarikatlar için cennete çeviren iktidar TSK'nın da bu tarikat cennetinin bir parçası olmasını istiyor…

Oldu olacak, aile fertlerinden herhangi birinin tarikat üyesi olanlara da ayrıca ek puan verin de tam olsun…

Gericiliğe cesaret veren bu yanlıştan bir an önce dönülmeli karar geri çekilmelidir!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları