Kripto para piyasalarında hırsız şoku!

Kripto para piyasalarında hırsız şoku!
Son dönemin popüler yatırım araçlarından kripto paralar soyguncuların da hedefi haline geldi. Animoca Brands markasının kendisine ait NFT platformuna saldıran soyguncular toplamda 18.7 milyon dolar değerinde LMT token çaldı.

Dijital para piyasaları  hırsızlık vakası ile gündemde. Animoca Brands markasının Lympo NFT adındaki pazarı saldırıya uğradı ve sıcak cüzdanlardaki LMT tokenler çalındı. Toplamda 18.7 milyon dolarlık soygun yaşandı.

Donanımhaber'de yer alan habere göre; platformların sıcak cüzdanlarını hedefleyen siber saldırganlar milyon dolarlık kripto soygunlara imza atıyor. Bunun önüne geçecek kimse de yok gibi.

ANİMOCA BRANDS SOYULDU

Kripto para dünyasında pek çok NFT tabanlı oyunun destekçisi veya geliştiricisi olan Animoca Brands markasının kendisine ait NFT platformu saldırıya uğradı. Lympo NFT platformunun sıcak cüzdanlarına erişen saldırganlar 18.7 milyon dolar değerinde LMT token çaldı.

Yaklaşık 165 milyon LMT tokeni UNISWAP borsasında değiştiren saldırganların ETH olarak farklı cüzdanlara transfer ettikleri belirtiliyor. LMT tokenin fiyatı da 12 cent civarında iken saldırı haberiyle 1 cent seviyesine kadar düştü.

Animoca Brands konuyu araştırdıkları ve en kısa sürede bir çözüm bulacaklarını açıkladı. Genelde merkeziyetsiz borsalarda satışta olan LMT likiditesi kaldırıldı. Bu yüzden belirli bir miktarın üzerinde alım-satımlarda değeri oldukça düşük kalacak. Firma yatırımcıların al-sat yapmayı bir süre bırakmasını istedi.

Geçtiğimiz hafta LCX borsası da saldırıya uğramış ve 7 milyon dolar kaybetmişti. Geçen yıl bu saldırıların 1 milyar dolardan fazla kripto para varlığının çalınmasına neden olduğu ifade ediliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar