Kremlin'den NATO ve Ukrayna'ya uyarı

Kremlin'den NATO ve Ukrayna'ya uyarı
Rusya'dan Ukrayna krizi ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Açıklamada Ukrayna'ya yapılacak herhangi bir NATO askeri sevkiyatının bölgedeki tansiyonu yükselteceği vurgulandı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki Donbas gerilim tırmanmaya devam ediyor. Sınır bölgesinde karşılıklı askeri hareketlilik devam ederken Kremlin'den konu ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Açıklamada Ukrayna'ya yapılacak herhangi bir NATO askeri sevkiyatının bölgedeki tansiyonu yükselteceğin altı çizildi.

"YENİ ÖNLEMLER ALIRIZ"

Rusya, böyle bir durumun gerçekleşmesi durumunda kendi güvenliğini sağlamak adına sınır bölgesinde ekstra önlemler alınacağını bildirdi. Aynı açıklamada Ukrayna'daki durum "iki taraf için de korkutucu" sözleri ile tanımlandı. Açıklamada ayrıca "Bölgede bolca provokasyon yapılıyor" ifadesi yer aldı.

"RUSYA'NIN GELENEĞİDİR"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün yaşanan gelişmelerin ardından Rusya'nın ateşkes görüşmelerine gölge düşürecek bir tehdit ve baskı ortamı yaratmaya çalıştığını iddia etmişti.

Zelenskiy, "Askeri tatbikat görüntüsü verilmiş şekilde ateşle oynamak ve provokasyonlarla sınır gerginliği yaratmak Rusya'nın geleneğidir." ifadelerini kullanmıştı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar