Kredi kartı borcu olanları sevindiren haber! Bunu yapan kara listeden çıkıyor

Kredi kartı borcu olanları sevindiren haber! Bunu yapan kara listeden çıkıyor
Bankaya borcu olup ödemeyenler kişiler bir süre sonra kara listeye alınıyor ve bankalarla çalışması zor haline geliyor. Kredi borcunu tahsil etme yetkisi bankalardan, varlık yönetim şirketlerine geçiyor. Böylece, borcunu ödeyenler ‘kara listeden’ çıkıp yeniden kredi çekme imkanına sahip olabilecek.

Bankaya olan borçlarını ödeyememiş kişiler bir süre sonra kara listeye alınıyor ve bankalarla çalışması zor hale geliyor. Kredi ve kart borcu 2-3 yıl ödenmediği için varlık yönetim şirketlerine devrediyor. Bu borcu kapatmak isteyene şirketler, kişinin ve borcun durumuna göre uygun ve esnek ödeme planları yapıyor. Borcunu ödeyenler ‘kara listeden’ çıkıp yeniden kredi çekme imkanına sahip olabiliyor.

ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLANACAK 

Posta Gazetesi'nin haberine göre, milyarlarca liralık kredi borcunu tahsil etme yetkisi bankalardan, varlık yönetim şirketlerine geçmiş durumda. Kronik hale gelen bu borçları şirketler, ödeme kolaylıkları sağlayarak yasalar çerçevesinde kapatmanın ve çözüm yaratmanın peşinde.

MADDİ DURUMA GÖRE ÖDEME 

Şirketler borcu vatandaşla irtibata geçtiğinden uygun bir ödeme planı sunuyor. Ödeme planı tamamen kişinin maddi durumuna göre dizayn ediliyor. Devredilen borçlar ve yasal olarak izlenecek süreçle ilgili sorularımızı Varlık Yönetim Şirketleri Derneği’ne sorduk. İşte merak edilen soru ve cevaplar...
Yeniden kredi ve kart

İndirim ve taksit imkanı sunuluyor mu?

Borca ve müşterinin ödeme gücüne göre ve BDDK’nın belirlediği çerçevede toplam alacak tutarında indirim ve taksit imkanları sunuluyor.

 Varlık yönetim şirketlerine olan borcun ödenmesi avantajlı mı? Neden?

Bu şirketler sayesinde müşteriler daha esnek koşullarla ödeme imkanı bularak bankalardan tekrar faydalanabilecek duruma gelir. Sicillerini temizleyerek yeni kredi kullanabilir.

Borcunu ödeyen kişi, kara listeden çıkıyor mu?

Evet. Ödeme tamamlanınca ibraname ile borçlu kişi yeniden finansal özgürlüğüne kavuşuyor. Borcun kapandığına dair bildirim Kredi Kayıt Bürosu’na varlık yönetim şirketi tarafından bildiriliyor. Dolayısıyla müşteri diğer bankacılık işlemleri talepleri için bu tarihten sonra bankalarla iletişime geçebilir.

Borcunu temizleyenin kredi notu artar mı?

Kredi notunun güncellenmesi zaman alabilir. Fakat borcun kapandığı bilgisi finansal kuruluşlarla paylaşıldığı için müşteriler tekrar kredi ve kredi kartı talep edebilir konuma gelebiliyor. Bu noktadan sonra kredinin onaylanması ilgili bankanın kredi değerlendirme süreçleriyle bağlantılı.

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar