Kraliçe Elizabeth'e önemli çağrı: Yanlışları kabul edin

Kraliçe Elizabeth'e önemli çağrı: Yanlışları kabul edin
Geçtiğimiz aylarda İngiltere Kraliyet Ailesi ile resmi ilişiğini kesen Prens Harry, büyükannesi Kraliçe Elizabeth'in başında bulunduğu İngiliz Milletler Topluluğu'na yaptığı 'geçmişteki yanlışları kabul edin' dedi.

Kraliçe Elizabeth'e torunundan önemli çağrı

Prens Harry ile eşi Sussex Düşesi Meghan Markle en son Sussex Kraliyet Instagram hesabından yayımladıkları mesajla resmi olarak unvanlarını terk etmişti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde polis tarafından öldürülen George Floyd sonrası başlayan Black Lives Matter konulu video konferansa katılan Prens Harry, İngiliz Milletler Topluluğu'nun geçmişte yaşanan yanlışları kabul etmede şu ana kadar önemli adımlar attığını ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.

Prens Harry geçen hafta da paylaştığı videoda kurumsal ırkçılığın toplumda yeri olamayacağını mesajını vermişti.

Video konferans toplantısında yaptığı konuşmada Prens Harry, "Bazı durumlarda geçmişteki yanlışları kabul etmek kolay olmayacaktır. Ama bu yapılmalı. Çünkü bundan herkes kazançlı çıkar. Milletler Topluluğu'nda baktığımızda, geçmişi kabul etmeden ilerleyebilmemiz mümkün değil" dedi.

İNGİLİZ MİLLETLER TOPLULUĞU NEDİR?

İngiliz Milletler Topluluğu, çoğunluğu Britanya İmparatorluğu eski parçası olan 54 ülkeden oluşuyor. Bu ülkelerin toplum nüfusu 2,4 milyar. Bu da dünya nüfusunun yaklaşık dörtte birini teşkil ediyor.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth aynı zamanda İngiliz Milletler Topluluğu’nun başkanı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar