KPSS'de ön rapor hazırlandı: aynı çıkan sorular var

KPSS'de ön rapor hazırlandı: aynı çıkan sorular var
Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda sızdırılan sorulara yönelik olarak başlatılan soruşturmada ön rapor hazırlandı. Raporda 3 sorunun birebir aynı olduğu, 10 sorunun ise benzerlik gösterdiği ortaya çıktı.

KPSS'de ön rapor hazırlandı: aynı çıkan sorular var

KPSS''deki soru skandalındaki çifte soruşturma devam ediyor. 

Ntv''nin haberine göre; Yediiklim Yayınevi''ne ait olduğu iddia edilen KPSS sınavında yaşanan skandalda 20 soru uzmanlar tarafından incelenirken; 13 soruda şüphe olduğu bilgisine ön raporda yer verildiği okuyuculara aktarıldı.

3 SORU BİREBİR AYNI, 10 SORUDA DA BENZERLİK VAR

Uzmanlar tarafından incelemeye alınan Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavında adaylara sorulan sorularla sosyal medyada dolaşan sorular arasında karşılaştırma yapıldı ve 3 sorunun cevap şıklarına kadar aynı olduğu, 10 sorunun ise benzerlik taşıdığı ortaya çıktı. Sorulardaki benzerlik durumunun tesadüfen mi yoksa sızıntıyla mı olduğuna dair inceleme ise devam ediyor. 

ÖSYM ÇALIŞANLARININ TELEFONLARI İNCELENİYOR

ÖSYM''de DDK''nin incelemesi devam ederken; Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sorularını hazırlayan uzmanlarla soru komisyonu üyelerinin ifadesi alındı. Soruların sızıntı olduğu iddia edilen Yediiklim Yayınevi yöneticileri ve sor uzmanlarının yanı sıra ÖSYM çalışanlarının telefonları da emniyet güçleri ve savcılık tarafından mercek altına alındı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar