KPSS skandalı ile görevden alınan Aygün'ün yerine atanan isim belli oldu

KPSS skandalı ile görevden alınan Aygün'ün yerine atanan isim belli oldu
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına görevden alınan Prof.Dr. Halis Aygün'ün yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

KPSS skandalı ile görevden alınan Aygün'ün yerine atanan isim belli oldu

ÖSYM''de KPSS skandalı ile görevden alınan Halis Aygün''ün yerine atanan isim belli oldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın imzasıyla birlikte Resmi Gazete''de yayımlanan yeni görevlendirmede 2017-2020 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görevini yapan; 2020''den günümüze kadar da aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yürüten Prof.Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

AYGÜN İDDİALARI YALANLAMIŞTI

31 Temmuz Pazar günü gerçekleşen KPSS sorularının Yediiklim Yayınevi''nin deneme sınavlarında daha önceden yayınlandığı iddialarının gündeme gelmesini yalanlayan Aygün, gece saatlerinde görevinden alınmıştı. 

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Devlet Denetleme Kurulu''nun 2 Ağustos günü gerçekleştirdiği inceleme sonrasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı''na suç duyurusunda bulunmuş, bunun üzerine YÖK tarafından da inceleme başlatıldığı açıklanmıştı. Cumhuriyet Başsavcılığı''nın başlattığı soruşturmanın ardından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü''ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Yediiklim Yayınları''na ait olan iki adreste operasyon düzenlemişti. 

4 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATAMASI YAPILDI

Ayrıca Resmi Gazete''de 3 üniversitenin de rektör ataması yapıldı. Düzce Üniversitesi''nde Rektör Vekilliği görevini sürdüren Prof. Dr. İlhan Genç’in yerine Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Nedim Sözbir atandı. Görevden alınan Gebze Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Arslan''ın yerine 2021''de İstanbul Teknik Üniversitesi  (İTÜ)  ARI Teknokent’in Yönetim Kurulu Üyesi olan aynı zamanda da 2021 Ağustos’ta İTÜ Rektör Yardımcılığına göreve getirilen Prof. Dr. Hacı Ali Mantar getirildi. Ayrıca İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Nuri Aydın yeniden atandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar