Köy öğretmeninden ‘askıda poşet’ uygulaması: Öğrencileri okuldan uzaklaşmasın diye

Köy öğretmeninden ‘askıda poşet’ uygulaması: Öğrencileri okuldan uzaklaşmasın diye
Korona virüs salgını devam ederken, eğitim uzaktan olarak gerçekleşiyor. Bu süreçte uzaktan eğitim olanaklarına ulaşamayan ve bu sebeple okuldan uzaklaşan öğrencilere ulaşmak için Bingöl’deki bir köy okulunda müdür ve öğretmen olarak görev yapan Ozan Akbulak, ‘askıda poşet’ uygulamasını yapıyor.

Köy öğretmeninden ‘askıda poşet’ uygulaması

Bingöl'ün Merkez Sancak beldesi Akbudak Köyü İlkokulunun tek öğretmeni Ozan Akbulak, uzaktan eğitim sürecinde ilginç bir yöntem geliştirdi. Yedi öğrencisi için her gün köye giden Akbulak, evde hazırladığı ders notlarını ve soruları okulun duvarına her bir öğrencisi adına astığı poşetlere bırakıyor. Öğrenciler de poşetlerdeki kendi adlarına bırakılan notları ve testleri alıp evlerinde çalışıyor. Ardından yaptıkları ödevi öğretmenlerinin kontrol etmesi için duvardaki poşete bırakarak okuldan ayrılıyor. Akbulak, sürecin başında öğrencilerinin EBA’dan dersleri takip etmeleri için de bizzat evlerine giderek televizyonlarından gerekli ayarlamaları yaptığını dile getirdi.

fghgfh.jpg

"KÜÇÜK HEDİYELER DE VERİYORUM"

EBA aracılığıyla aldıkları eğitime ilave olarak da çocukların günlük işlenen dersleri tekrar etmeleri için notlar ve testler hazırladığını, bunları öğrencilere ulaştırmak için de okulun duvarına kendi isimleri ile poşet bıraktığını anlatan Akbulak şöyle devam etti:

“Öğrenciler ödevlerini buradan günlük olarak gelip alıyor ve bir önceki günün ödevini de bırakıyor. Ödevlerini aldıkları için çocuklara küçük hediyeler de veriyorum. Bu şekilde ödev kontrolü ve ders tekrarı yapmalarını sağlıyoruz. Yedi öğrencimiz var farklı sınıflardan. Öğrenciler bu şekilde ödevlerini gördüklerinde, kaynaklarını getirdiğimde çok mutlu oluyorlar, hem beni gördükleri için hem de okul ortamına geldikleri için. Okul atmosferini de yaşıyorlar. Bu poşetleri aslında evlerinin önüne asarak yapmayı planladım ancak okuldan uzaklaşacaklarını düşündüm.” Duvara asılı poşetlere veliler için de salgına yönelik uyulması gereken tedbirleri içeren bilgilendirme notları bıraktığını anlatan Akbulak, öğrencilerin okuldan uzaklaşmamalarını ve eğitimden geri kalmamalarını sağlamaya çalıştığını anlattı.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar