Korona virüs gizemini koruyor

Korona virüs gizemini koruyor
Korona virüs ile ilgili bilinmezlik hala devam ediyor. Araştırmalar sürerken, bilim insanları önemli ipuçları peşinde. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Adnan Bağrıaçık virüsün gelişmiş ülkeleri çaresiz bırakacak derecede ağır seyrettiğine dikkat çekti.

Korona virüsün etkileri tüm dünyada ağır seyrediyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Adnan Bağrıaçık virüsün insandan insana kolay bulaşan ve öldürücü olduğuna dikkat çekti. Sözcü'den Nazan Doğaner Halıcı'nın haberine göre, Bağrıaçık; "Halen etkin-kesin bir tedavisi, bir aşısı da yok. ABD-İtalya gibi gelişmiş ülkeleri çaresiz bırakacak derecede ağır seyredebiliyor.Gelişmekte olan ülkeler arasın da sayılan Türkiye'de vaka ve vefat sayıları tartışmalı da olsa büyük ülkeler kadar dehşeti yaşamadık. Üstelik ABD'nin “etkisi yok” diye tedavi protokolünden çıkarttığı klorokin (sıtma ilacı olarak biliniyor) Türkiye'de tedavi protokolünün hâlâ 1 numaralı ilacı. Biz durumumuz da büyük özveriyle çalışan sağlıkçı kadromuz ve imkanlarımızın etkisi büyük" ifadelerine yer verdi. korona18.jpg

KİMLERDE AĞIR SEYREDİYOR?

Ağır seyreden hastaların araştırıldığına dikkat çeken Bağrıaçık, "Covid-19 belirgin risk faktörleri bile olmayan bazı insanlarda çok ağır seyrediyor. Kim bu bazı insanlar? Ne özellikleri var? Dünya, genetik yönden bu  'bazı insanları' araştırıyor" dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar