Koronada çığır açacak yöntem!

Koronada çığır açacak yöntem!
Danimarka Devlet Serum Enstitüsü'nde görevli araştırmacı başhekim Anders Formsgaard korona virüs testinde dünyada çığır açacak bir yöntem buldu.

Bilim adamlarının ve sağlık yetkililerinin en büyük sorunu olan koronavirüs testine kalıcı bir çözüm olarak lanse edilen çözüm, gırtlaktan alınan doku örneğinin 98 dereceye kadar ısıtılması esasına dayanıyor.

Milliyet'in haberine göre doku örneği, 5 dakika boyunca 98 derece ısıya maruz bırakılıyor ve kişiye koronavirüs bulaşıp bulaşmadığı anlaşılabiliyor. Araştırmacı Başhekim Anders Formsgaard, kızı Anna Formsgaard ve araştırmacı Maiken W. Rosenstierne ile birlikte gerçekleştirdikleri metoda göre, gırtlaktan alınan dokunun 98 derecede ısıtılması durumunda RNA’nın dışındaki tüm proteinlerin öldüğü belirtildi. Formsgaard, 1 saat 35 dakika süren bu yöntemin çok kolay, ucuz, etkin ve testte başarı oranın yüzde 97.5 olduğunu ifade etti. Halihazırdaki testler için kimyasal sürecin yanı sıra RNA genlerinin izolasyonunun gerektiği belirtilirken, bu sürecin test sürecinde yığılmalara neden olduğu bildiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar