Korona virüste yanlış bilgi hayvanlara patladı

Korona virüste yanlış bilgi hayvanlara patladı
“Evde Kal” kampanyası nedeniyle sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlanıyor. Hayvansever Haydar Özkan, bazı kişilerin de yanlış bilgi nedeniyle hayvanlarını bıraktığını belirterek, “Böyle giderse İstanbul sokakları cins hayvandan geçilmeyecek" dedi

Koronavirüs salgınına karşı önlemler kapsamında birçok işyeri kapanırken, “Evde kal” kampanyası kapsamında insanların çoğu da evlerine çekildi.

Independent Türkçe'den Ali Kemal Erdem'in haberine göre Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, işyerlerinin kapanmasından sonra birçok işletmede yemek çıkmadığını belirterek, “Atık olarak kalan yemekler hayvanlara veriliyordu. Şimdi bunlar verilmediğinden birçok yerde hayvanlar aç durumda. Maalesef belediyelerin büyük çoğunluğu da yasal görevi olmasına karşın bu hayvanları beslemiyor. Duyarlı belediye sayısı 10'u geçmez" diye konuştu.

hs.jpg

65 yaş üstüne getirilen ve parklarda dolaşma yasakları hayvanları etkiledi

65 yaş üstünde olan insanlara getirilen sokağa çıkma yasağının hayvanların besin bulmasının önündeki bir diğer engel olduğunu belirten Özkan, park ve bahçelerde dolaşmaya getirilen kısıtlamanın da sokak hayvanlarını kötü etkilediğini anlattı:

Alaplı’dan bir dostumuz aradı. 65 yaşın altında. Ormanlık alandaki hayvanları beslemek üzere giderken jandarma önünü kesiyor ve genelgeyi dayanarak kendisine ceza yazıyor. Güvenlik görevlileri genelgeyi yanlış anlıyor. O genelde park ve bahçelerde boş gezmeyi engelliyor. Oysa arkadaşımız maskesini asmış gerekli güvenlik önlemlerini de almış şekilde sırtında mamaların da olduğu çuval ile oraya gidiyor.

“İstanbul sokakları cins hayvandan geçilmeyecek”

Belediyelerin yasal görevleri olan sokak hayvanlarını beslemesini talep ettiklerini böyle giderse birçoğunun yaşamlarının tehlikeye gireceğini söyleyen Özkan, bir sıkıntıya daha dikkat çekti:

Bütün uzmanlar hastalığın hayvanlardan insanlar değil insandan insana geçtiğini söylediği halde yanlış bilgilenmeden kaynaklı olarak bazı insanlar evcil hayvanlarını da sokağa bırakıyor. Böyle giderse İstanbul sokakları cins hayvandan geçilmeyecek.

Bu hayvanların sokaktan kalma şansı hiç yok. Yanlış bilgilenmeden dolayı Diyarbakır’da bir köyde bir imam o köydeki hayvanların öldürülmesine neden oldu. Devleti yönetenler ve uzmanlar bütün konuşmalarında bu hastalığın hayvanlardan insanlara geçmediğini vurgulamalı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar