Korona virüste ürküten tablo! Yoğun bakımlarda yer kalmadı ameliyathaneler yoğun bakıma döndü

Korona virüste ürküten tablo! Yoğun bakımlarda yer kalmadı ameliyathaneler yoğun bakıma döndü
Türkiye korona virüs salgınında en zor günlerini yaşıyor. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Necmettin Ünal, "Benim hastanemde yoğun bakımda yer kalmadı. Ameliyathaneler değil ameliyathane koridorları bile yoğun bakıma dönüştürüldü" dedi.

Türkiye'de son haftalarda korona virüs salgını adeta çığırından çıktı. Günlük hasta sayısı 7 binleri geçerken, günlük vefat sayısı da 150'yi geride bıraktı. Vaka sayısı ise 50 binlerin üzerinde gösteriliyor. İşte tüm bu rakamlar Türkiye'yi dünya sıralamasında da üst sıralara çıkardı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, hastanelerdeki yoğun bakımlarda yer kalmadığını belirterek, "Yoğun bakımlarda yer kalmadı. Diyarbakır'dan, Gaziantep'ten bizi arayıp hastasına yer atayan arkadaşlarımız var" dedi.

"DÜNYA REKORU MU BİLEMEM"

Habertürk TV canlı yayınında konuşan Prof. Dr. Necmettin Ünal, korona virüsü salgınındaki artışına dikkat çekerek yoğun bakımlarda yer kalmadığını söyledi. Açıklanan verilerle yaşadıklarının uyumlu olmadığını belirten Ünal, "Rekorlar kırıyor olabiliriz. Bunlar dünya rekoru mudur, gezegenler arası rekor mudur bilmiyorum. Çünkü veri yok. Veri olmayınca da ne durumdayız ne yapabiliriz bir şey diyemiyoruz. Bundan sonraki süreçte Sağlık Bakanlığı'nın durumu şeffaf şekilde açıklaması gerekir" dedi.

"AMELİYATHANELER VE KORİDORLAR YOĞUN BAKIMA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"

Prof. Dr. Ünal, yoğun bakımlarda yer olmadığını, ameliyathanelerin değil ameliyathane koridorlarının bile yoğun bakıma dönüştürüldüğünü belirtti. "Bu koşullarda iyi bir tedavi uygulanamaz" diyen Prof. Ünal şunları söyledi: "Benim üniversitemde yer yok. Diğer hastanelerde de yer kalmadı. Gaziantep'ten, Diyarbakır'dan 'hastalarımıza yer bulun' diye arayanlar var. Şu an yoğun bakımlarda yer yok."

SON 24 SAATİN KORONA VİRÜS RAKAMLARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı günlük korona virüs tablosuna göre 24 Kasım'da 162 bin 231 Kovid-19 testi yapıldı, 7 bin 381 kişiye hastalık tanısı konuldu, 161 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 4 bin 543 oldu, son 24 saatte 3 bin 678 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 381 bin 569'a yükseldi.

GÜNLÜK CAN KAYBINDA DÜNYADA 11. SIRADAYIZ

Dünya genelindeki sıralamada 490.916 hasta sayısı ile 24'üncü sırada yer alan Türkiye, 24 Kasım'da açıklanan hasta sayılarına göre dünyada 12'inci sırada. Salgının başından bu yana 12.672 can kaybının kaydedildiği Türkiye, bu alandaki dünya sıralamasında 21. sırada bulunuyor. 24 Kasım tablosunda ise Türkiye 11'inci sırada yer aldı.

24 Kasım verilerine göre yeni hasta sayısı ve can kaybı en üst seviyeye ulaştı... Son 10 günün tablosuna bakıldığında günlük hasta sayısında iki kattan daha fazla bir artış dikkat çekerken ölü sayısında da büyük bir artış görülüyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar