Korona virüslü diye işten çıkarmıştı! Şahan'ın başı dertte

Korona virüslü diye işten çıkarmıştı! Şahan'ın başı dertte
Şahan Gökbakar'ın şirketinde güvenlik görevlisi olarak çalışan S.D., koronavirüse yakalandığı gerekçesiyle işinden olmuştu. Genç adamın şikayetçi olması üzerine Savcılık, olayı inceledikten sonra hukuki itilaf olduğu gerekçesiyle dosyayı dün İş Mahkemesi'ne havale etti

Şahan Gökbakar'ın kardeşi Togan Gökbakar'la 2012 yılında kurduğu Çamaşırhane Film isimli şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan 33 yaşındaki S.D., koronavirüse yakalandığı gerekçesiyle işinden olmuştu. Genç adamın, bağlı olduğu güvenlik şirketi SECURİTAS ve Çamaşırhane Film'den şikayetçi olması üzerine olay, 2020/13288 numarasıyla ihbar olarak kayıtlara alındı.

KEDİ BAKTIRMAK İSTEDİLER

Savcılık, 14 Mayıs'ta yapılan şikayetin ardından bir süre olayı inceledikten sonra hukuki itilaf olduğu gerekçesiyle dosyayı dün İş Mahkemesi'ne havale etti. Ayrıca S.D.'nin Çamaşırhane Film'de görevi haricinde kedi bakım işlerinde kullanıldığı ortaya çıktı. Durumu bağlı olduğu şirkete anlatan S.D.'ye "O zaman istifanı yaz" denilerek mobbing uygulandı.

'BİZİM ÇALIŞANIMIZ DEĞİL'

Konunun medya gündeme gelmesinin ardından açıklama yapan Gökbakar, éBiz, Çamaşırhane Film Şirketi’nin güvenlik ihtiyacını, özel bir güvenlik şirketinden alıyoruz. Yani dışarıdan hizmet alarak, güvenlik personeli ihtiyacımızı şirket üzerinden karşılıyoruz. Yani bu ne demek? Güvenlik görevlileri bizim kendi personel listemizde yer almıyor… Bizde, anlaşmalı olduğumuz güvenlik şirketine bağlı 3 ya da 4 güvenlik dönüşümlü olarak çalışıyor. Personelin işe geliş gidişi, iş yerindeki davranışı, tutumu, bağlı bulundukları güvenlik şirketine ait" diye konuştu. 

Gökbahar, işinden olan güvenlik görevlisinin Çamaşırhane Film Şirketi’nden maaş almadığını, kendilerinde bir bordrosunun bulunmadığının altını çizerek; "Bizde bordrosu yok, bizim çalışımız değil, bizden maaş almıyor. Biz onların bağlı olduğu şirkete hizmet bedeli ödüyoruz. Onlar da bu bedelin içinden güvenlik personeline maaşlarını ödüyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar