Korona virüsle ilgili korkutucu verileri ortaya koyan market araştırması yapıldı

Korona virüsle ilgili korkutucu verileri ortaya koyan market araştırması yapıldı
Korona virüs salgınının mutasyona uğramış haliyle mücadele eden İngiltere'de yapılan bir araştırma gündem oldu.

Korona virüs salgınının mutasyona uğramış versiyonuyla mücadele eden İngiltere'de yapılan bir araştırma gündem oldu. Araştırmaya göre geçen hafta içerisinde korona virüs tespit edilenlerin yüzde 53'ünün markete alışverişe ya da çalışmaya gittiğini ortaya çıkardı.

4 milyondan fazla korona virüs vakasının tespit edildiği Birleşik Krallık’ta korkutucu bir araştırma yapıldı.

İngiliz basınının yayınladığı araştırmaya göre geçen hafta içerisinde ülke genelinde koronavirüs testi pozitif çıkanların yarısından fazlasının bir süpermarkete gittiği belirlendi.

Birleşik Krallık’ın sağlık kurumu Kamu Sağlığı İngiltere (PHE), kapsamlı bir analiz hazırlayarak koronavirüs olanların hastalığı nereden kaptığını duyurdu.

Hazırlanan son raporda 11 Şubat’a kadar olan haftanın verisi kamuoyu ile paylaşıldı. Hazırlanan raporda son 1 hafta içerisinde korona virüs testi pozitif çıkanların yüzde 53’ünün ya çalışmak için ya da alışveriş için bir süpermarkete gittiği aktarıldı.

RİSKLERİN YÜKSEK OLDUĞU BÖLGELER

Raporda bu kişilerin korona virüsü buralarda kapıp kapmadığına dair bir rapor kayıtlara geçmezken uzmanlar, süpermarketlerde geçirilen sürelerin kısaltılması gerektiğini aktardı.

PHE’nin hazırladığı raporda, “İnsanların korona virüs ile nerede karşılaştığını tam olarak tespit etmek güç. Fakat bakım evleri ve iş yerleri riskin yüksek olduğu bölgeler. Bu iş yerleri arasında süper marketler de bulunuyor” ifadesi kullanıldı.

SÜPER MARKETLER RİSK TEŞKİL EDİYOR

Bu konu ile ilgili bir açıklama yapan deneyimli virolog Dr. Julian Tang, süpermarketlerin enfeksiyonun bulaştığı bir nokta olarak öne çıktığını açıkladı.

Dr. Tang, “Bölgede yaşayan herkesin gittiği ve alışveriş yaparken vakit geçirdiği bir nokta olduğu için süper marketler risk teşkil ediyor. Marketlerde sosyal mesafeye uyulması güç ve havalandırma sistemi zayıf olduğu için virüs havada daha uzun süre kalabiliyor” dedi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar