Korona virüs turizm işçilerini vurdu!

Korona virüs turizm işçilerini vurdu!
Dünya Turizm Örgütü'nün, 2020 yılı dünya turizm hareketliliği verilerine ilişkin bir çalışma yapan Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, korona virüs pandemisinin sektöre etkileriyle ilgili açıklamalar yaptı.

Korona virüs turizm işçilerini vurdu!

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, dünya genelinde etkinin 1 trilyon doların üzerinde olduğunu söyleyerek, en çok etkilenen ülkenin 185 milyar dolarla ABD olduğunu belirtti. Yavuz'a göre, "İspanya 56,7, Fransa 50,4, Tayland 46,2, Almanya 42, İtalya 35, İngiltere 34,3, Avustralya 33,6, Japonya 31,5, Çin 28, Türkiye 25,5, Hindistan 21, Avusturya 16,8 milyar dolar" gelir kaybı yaşadı.

100 MİLYON TURİZM ÇALIŞANI...

Yavuz şöyle konuştu: "Bu 12 ülkeden hiçbiri üst üste iki kez bu kayıpla baş edemez. Henüz yaklaşık 100 milyon turizm çalışanının işsiz kaldığı ve turizmin en az 50 sektöre yaptığı katkının boyutlarına gelemedik. Pandemi sonrası bu ülkelerden bazılarının yeri değişecek, belki bazıları bu tabloya hiç giremeyecek. Mesela Fransa artık dünya birincisi olmayacak. İngiltere'nin Brexit ve korona sonrası yönü hiç belli değil. Çin, Japonya gibi Uzak Asya ülkeleri en derin kayıplara maruz kalacaklar." Yavuz, özellikle Adalar, Adria Kıyıları ve Türkiye'nin de içinde olduğu Akdeniz ve Doğu Akdeniz ülkelerinin daha az etkilendiğini öne sürdü.


  

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar