Korona virüs salgınında da yoksullar aşıya ulaşamadı!

Korona virüs salgınında da yoksullar aşıya ulaşamadı!
ABD'de yapılan araştırmada zengin kişilerin ve beyaz Amerikalıların aşıya daha önce ulaştığı ortaya çıktı. Siyahiler ve Latin Amerikalılar ise korona virüs salgınında da sağlık haklarından eşit olanaklarda yararlanamadı.

İşte korkunç gerçek: Yoksullar aşıya ulaşamadı!

Korona virüs aşısı adaletsizliğine ilişkin çarpıcı bir veri daha açıklandı. Birgün'de yer alan habere göre, ABD'nin etnik azınlıklara mensup kişiler arasında aşı uygulaması, beyaz Amerikalıların önemli ölçüde gerisinde kalıyor ve en son verilere göre, daha zengin bölgeler genellikle ilk önce aşı oluyor.

Centre for Disease Control (CDC) tarafından yayınlanan oranlara göre, Kovid'den ölme olasılığının yaklaşık iki katı olmasına rağmen siyah Amerikalılar beyazlardan çok daha yavaş bir oranda aşılanıyor. Kaiser Aile Vakfı (KFF) Irk Eşitliği ve Sağlık Politikası Program direktörü Samantha Artiga ise "Şu anda gördüğümüz şey, siyahlar ve Latinlerin aşılamanın hayli gerisinde kaldığı yönünde" dedi.

YUNANİSTAN VE İSPANYA DESTEK VERİYOR 

Avrupa'da ise "aşı pasaportu" tartışmaları devam diyor. Turizmle anılan ülkelerden Yunanistan ve İspanya aşı pasaportu fikrine destek verirken Fransa, Almanya ve Belçika ise adaletsizliğe yol açacağını savunarak şimdilik pasaport adımını desteklemiyor. AB ise Avrupa Aşı Ajansı'nın onayladığı Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZenaca ve Johnson&Johnson aşılarını kabul ediyor. Aşı pasaportunun kullanımına Haziran'da başlanılması öngörülüyor. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar