'Korona virüs parlak ve pürüzsüz yüzeyleri seviyor'

'Korona virüs parlak ve pürüzsüz yüzeyleri seviyor'
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, korona virüsün parlak ve pürüzsüz yerleri daha çok sevdiği söyledi. Gündüz, market arabaları, toplu taşımada sıklıkla tutunduğumuz koltuk kenarları gibi yerlere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

İşte korona virüsün sevdiği yüzeyler!

Günlük hayatta sıkça kullanılan market arabalarıyla ilgili Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz’den uyarı geldi. Korona virüsün parlak ve pürüzsüz yüzeyleri sevdiğini belirten Gündüz, market arabalarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi: “Günlük hayatımızda aslında fark etmeden dokunduğumuz böyle yüzeyler çok fazla. 

'ELLER SIK SIK DEZENFEKTE EDİLMELİ'

Mesela marketlerdeki market arabalarının tutulduğu yer, bu iş için gerçekten çok elverişli yerlerden bir tanesi. Toplu taşımalarda dokunduğumuz koltuk kenarları ve tutunduğumuz noktalar, yürüyen merdivenlerden çıkarken tutunduğumuz yerler, asansörler, tuşlar ve kapı kolları bu virüsün yaşamayı çok sevdiği yerler. Buraların periyodik olarak dezenfekte edilmesi gerekir ancak yine de buralara dokunduğumuzda mutlaka el dezenfeksiyonunu sıklıkla yapmamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar