Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan tam kapanma açıklaması

Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan tam kapanma açıklaması
Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Ateş Kara, CNN'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Kara, korona virüs vakalarına ilişkin olarak "Önümüzdeki dönem bizim tedirgin ediyor" ifadesini kullandı.

Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında korana virüsle mücadeleye ilişkin kritik değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Kara'nın açıklamalarından öne çıkan noktalar özetle şöyle: 

Aslında gerçekten çok büyük bir dalga geliyor ve ya tepe noktasında büyük bir dalga yaşıyoruz şu anda. Bütün dünya ülkeleri demeyelim ama birçok ülkede bizim de dahil olarak çok hızlı bir yükseliş görülüyor.
Dünya geneline baktığımız zaman ABD son iki haftadır bu güne kadar gördüğü en yüksek rakamları gördü. Avrupa'ya baktığımız da salgının en yüksek rakamları geçen haftadan bu yana görülüyor. Bizi korkutan durum düne göre bugünün rakamları çok yüksek. Katlanarak yükseliyor.
Aslında böyle bir hızlı yükselme dönemine İtalya Şubat ayında görmüştü, biz Nisan ayında görmüştük. Bu dönemde ise Nisan ayına göre daha yüksek. Önümüzdeki dönem bizi daha tedirgin ediyor. Mutlak ve mutlak daha tedbirler almamız gerekiyor.

TAM KAPANMA MÜMKÜN MÜ? 

Bugün ben şöyle bir değerlendirme de bulunmuştum. Eğer bana kişisel biri olarak sorarsanız bizim yapmamız gereken 3 hafta tam kapanmamız gerekir. 3 hafta tam kapanma sağlarsak rakamları aşağı çekmeyi sağlarız.
Ama tam kapanma derken ev içi dışında başka kimseyle görüşmemekten bahsediyoruz. Ama burada 'temizlik hizmetleri devam etsin' dersek bu süreyi biraz daha uzatmamız gerekli. Ne sizlerin ne de kimsenin evden çıkmadığı bir üç hafta sağlarsak virüsün önünü keseriz.
Prof. Dr. Kara, tam kapanmanın psikolojimiz ve sosyal yaşamın devamı açısından tam kapatmanın mümkün görülmediğin anlatırken, bu nedenle bu sürenin üç haftadan daha uzun olması gerektiğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar