Korona virüs aşısına fiyat sınırlaması

Korona virüs aşısına fiyat sınırlaması
Avrupa genelinde bugüne kadar 217 bin kişinin ölümüne yol açan korona virüs salgınına karşı geliştirilen bir doz aşının 5 ila 15 euroya mal olacağı açıklandı. 15 euroyu geçmeyecek olan bir doz aşı fiyatının oldukça makul olduğu açıklandı.

Korona virüs aşısına fiyat sınırlaması

Avrupa'da bugüne kadar korona virüs salgını için geliştirilen bir doz aşının maliyeti açıklandı. Euronews'in haberine göre, Avrupa Parlamentosu'nda Covid-19 salgını ve aşı geliştirme çalışmaları hakkında konuşma yapan Avrupa İlaç Endüstrileri ve Aşı Dernekleri Birliği Başkanı Sue Middleton, Sanofi ve Corvac firmalarıyla yapılan anlaşma doğrultusunda AB ülkelerinin ilk etapta 200 milyon doz aşı satın alacağını, 15 euroyu geçmeyecek olan bir doz aşı fiyatınınsa oldukça makul olduğunu söyledi. 

ZENGİN ÜLKELER YARISINI ALDI 

AB ülkeleri Avrupa Komisyonu aracılığıyla İsveç-İngiliz ortaklığı olan AstraZeneca ve Fransız-İngiliz ortaklığındaki Sanofi GSK ile Covid-19 aşısı için iki ön satın alma sözleşmesi daha imzalamıştı. Komisyon, laboratuvar başına 300 milyon doz aşı konusunda anlaştığını duyurmuştu. İngiliz yardım kuruluşu Oxfam, dünyada 60'tan fazla zengin ülke korona virüs için geliştirilen ve geliştirilmekte olan aşıların yarısından fazlasını satın aldığını açıklamıştı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar